...
ГоловнаЛайфстайлЧому сохнуть кущі смородини: що робити

Чому сохнуть кущі смородини: що робити

Підпишіться на нас:

Часто трапляється, що кущі смородини рясно відцвітають, а потім починають сохнути разом з ягодами. У чому може бути причина, розберімося у подробицях.

Подробиці

Однією з причин засихання кущів може бути те, що смородині не вистачає вологи. Її треба поливати хоча б 1 раз на 10 днів. Під кожен кущ вносьте 3-4 відра води. Щоб зберегти вологу, треба замульчувати навколо кущів. Мульчу можна зробити з кори, тирси або соломи.

Також смородина може сохнути від нестачі корисних мікроелементів. Зазвичай їй бракує азотно-фосфорних чи калійних добрив. За літо кущі треба удобрити до 4 разів. Підійде для цього аміачна селітра, гній, деревна зола та курячий послід. Перед тим, як вносити добрива, треба ретельно полити землю.

Смородина може хворіти на вірусні та грибкові захворювання. А також часто її вражають комахи-шкідники. У такому випадку треба обробити кущі від певного виду шкідників або захворювань.

Якщо ж вам не вдається виявити причини, тоді треба зробити санітарну обрізку, вирізавши всі пошкоджені гілки, та спалити їх, щоб не розмножувалися хвороби й шкідники.

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...