...
ГоловнаКулінаріяЯк виготовити патріотичні крашанки: натуральні барвники

Як виготовити патріотичні крашанки: натуральні барвники

Підпишіться на нас:

На Великдень крашанки – особливий атрибут. Кожна господиня їх фарбує по-різному: і натуральними барвниками і магазинними, і кольори різноманітні підбирає. У наш час дуже хочеться мати на столі крашанки синьо-жовтого кольору. Чи можна власноруч приготувати такі барви? Як це зробити?

Подробиці

Жовтого кольору можна добитися за допомогою куркуми. Змішати 3 ст. л. куркуми з 0,5 літра. Довести до кипіння, опустити в розчин яйця й варити їх до готовності.

Ще один спосіб: нарізати чи поламати молоді гілочки тополі й варити їх 30-40 хв. Чим довше будете варити, тим насиченішим буде жовтий колір. У цьому відварі фарбувати яйця.

Для блакитного барвника змішайте 2 чашки нарізаної червонокачанної(фіолетової) капусти, 1 столову ложку оцту і 1 л води. Доведіть до кипіння і проваріть протягом 30 хвилин. Опустіть у відвар варені яйця на пів години і довше.

Чим довше будуть перебувати яйця в настої, тим яскравішим і насиченішим буде забарвлення.

Щоб яйця зафарбувати наполовину, відварене звичайним способом яйце закріпити скотчем (з обох боків закріпити яйце, приклеївши скотчем до ємності з фарбою) і в такому розчині потримати яйце 30 хвилин. Так само занурити другу половину яйця в блакитний колір.

Гарного патріотичного Великодня!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...