Незвичайні способи розслабитись після робочого дня

1
Незвичайні способи розслабитись після робочого дня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розповідаємо, як прийти до тями і розслабитися після робочого дня

Змініть тип активності

Вважаємо, що найкращий відпочинок – це зміна діяльності. Якщо ваша робота пов’язана з фізичною активністю, то найкраще, що ви можете зробити після напруженого дня, це полежати. Також вам чудово підійдуть види інтелектуального розслаблення, наприклад читання або перегляд цікавого фільму. Якщо ж ви весь день знаходитесь в офісі або займаєтеся розумовою працею, то вам показано фізичне розслаблення, про яке ми розповімо нижче.

Розпустіть волосся, переодягніться в домашнє і зніміть макіяж

Офісний день, зустрічі, дрес-код… наше тіло часто страждає від наших кар’єрних амбіцій, тому пропонуємо ввечері подарувати йому трохи релаксу. Добре допомагає розслабитися «гра» з волоссям: розпустити їх, якщо вони весь день були зібрані, і навпаки. Зніміть красивий (але іноді не дуже зручний) одяг і уявіть, що ви Бріджіт Джонс на відпочинку: у розтягнутих треніках, футболці розміру XXL та м’яких капцях. Також позбавтеся макіяжу та «міського пилу»: зніміть макіяж, вмийтеся і нанесіть свої улюблені доглядові засоби.

Замовте улюблену їжу додому

Все геніальне просто: будь-кого порадує улюблена їжа, особливо якщо не потрібно витрачатибагато часу на її приготування. Замовте їжу додому з роботи, щоб до вашого приїзду її вже доставили. Смачного!

Займіться спортом

Лайфхак для офісних працівників: спорт допомагає розслабитися після робочого дня. Навіть якщо здається, що у вас немає сил навіть ходити, повірте, це ілюзія. Буває дуже важко зібратися на пробіжку або в тренажерний зал, але це того варте.

Займіться чимось творчим

Можливо, ви завжди мріяли писати картини чи грати на фортепіано? Для творчої самореалізації необов’язково ходити на курси. Досить просто влаштуватися зручніше та почати творити! Найголовніше — вимкнути перфекціонізм і поставитися до творчості як до відпочинку, а не як до другої роботи.

Використовуйте техніки розслаблення

Тут безліч варіантів. Є багато мобільних програм, що пропонують «швидке розслаблення за 15 хвилин». Також ви можете зайнятися медитацією, проте для початківців вона буде швидше челенджем, ніж відпочинком. Існують техніки розслаблення перед сном, коли ви розслаблюєте кожну групу м’язів по черзі і в результаті входите у глибокий релакс.

Ідіть у digital detox

Знайоме почуття, коли робочий день начебто закінчився, але на смартфон так і сипляться повідомлення з робочої пошти або, що дуже сумно, дзвонять клієнти чи начальники. Встановіть собі установку: робота залишається на роботі. Звичайно, якщо ви фрілансер або отримуєте відрядну заробітну плату, вам варто навчитися гармонійного тайм-менеджменту. Але якщо ви співробітник із чітким робочим графіком, то сміливо включайте режим «не турбувати» і повідомите всіх на роботі, що після закінчення робочого дня ви перебуваєте на заслуженому відпочинку. Ваша нервова система ще подякує вам за це. Також можна поставити автовідповідач (якщо вже зовсім переживаєте), який чемно попросить усіх охочих почекати до завтра.

Прийміть ванну

Завершуємо нашу вибірку гарячою ванною, силу якої ми часто недооцінюємо. Перед прийняттям гарячої ванни ми рекомендуємо порадитися з лікарем на наявність протипоказань. Але якщо все в порядку, то відмокніть добре в теплій воді, а потім нанесіть на розпарену шкіру розслаблюючі аромамасла.

попередня статтяПоспати чи потренуватися : як зробити правильний вибір та не пошкодувати про це
наступна статтяЯк правильно вибрати м’ясо і на що звертати увагу при покупці охолоджених та заморожених продуктів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

  1. Якщо не на тренуванні, то люблю переглядати свою колекцію ялинкових прикрас, шкукаю на віоліті ком нові в колекцію, що треба реставрую. Так само завжди приємно почитати цікавий детектив

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я