...
ГоловнаЛайфстайлПравила вирощування редиски, про які вам варто знати

Правила вирощування редиски, про які вам варто знати

Підпишіться на нас:

На городі редиска перша йде на грядку. Якщо весняний салат, то тільки з нею. При правильному вирощуванні та нормальних погодних умовах можна досить рано зібрати врожай. Сіяти можна весною, літом і навіть осінню. Зверніть увагу на три правила, від яких залежить результат.

Якість ґрунту

Редиска вимоглива до ґрунтів. Вона надає перевагу родючим та підживленим. Звичайно, що всі рослини бажають такого, але редиска особливо. Внесіть з осені в ґрунт суперфосфат та сульфат калію, а весною аміачну селітру.

Редиска добре росте, коли земля розпушена. Це допомагає і вологу утримувати, і бур’янам менше проростати.

Полив

Редиска любить вологу, але не тоді, коли вона застоюється. Поливати треба регулярно. Якщо ґрунт сухий, потрібно збільшити кількість води. При недотриманні цієї вимоги редиска буде гірчити.

Хто заважає рости

У редиски є достатньо ворогів-шкідників. Вони так і хочуть поласувати молодими сходами. Хрестоцвітна блішка — один з таких яскравих прикладів.

Опудрюйте золою грядки та рослини, щоб з нею боротися. Можна змішати з вапном. Опудрювання треба провести 3-4 рази з проміжком в 4-5 днів.

Нехай ваші врожаї редиски будуть щедрими. Весняні салати з нею такі смачні. Головне правильно посадити, поливати та вчасно проводити боротьбу зі шкідниками. Тоді редиска точно має вирости гарна та велика.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...