Фітнес

Чи можна позбутися жиру на животі, якщо качати прес

Якщо ви мрієте про шість кубиків, коли тренуєте прес, ви не самотні. Міцні м’язи кора не тільки важливі для вашого загального здоров’я, але і виглядають дуже привабливо в естетичному плані. Тим не менш, дуже складно розглянути м’язи черевного преса, якщо на них занадто багато жиру. І тут постає логічне питання: чи допомагають тренування преса спалювати жир на животі?

Подробности

На жаль, вправи на прес можуть бути не такими корисними в цьому плані, як вважають деякі атлети. Неможливо цілеспрямовано активувати жироспалення на животі чи якійсь іншій частини тіла. Цього не досягти ні виконанням спеціальних вправ, ні змінами в дієті. Тренуванням преса не спалити більше абдомінального жиру, ніж будь-де ще на вашому тілі. Схуднення відбувається по всьому тілу, тому тренування преса допоможе спалювати жир на животі, а також жир в інших місцях. Це також означає, що ваш прогрес у зменшенні жиру на животі може виявитися повільнішим, ніж ви сподівалися, тому що жир буде йти по всьому тілу, поки ви врешті-решт побачите свої кубики преса.

Хоча скручування та підйоми ніг у висі не можуть гарантувати вам бажаної візуалізації черевного преса, ваша дієта відіграватиме найважливішу роль у позбавленні зайвого жиру на животі. Щоб схуднути, потрібно дотримуватися дефіциту калорій у своєму раціоні. Це означає, що ви повинні споживати менше енергії, ніж потрібно вашому тілу для підтримки поточної ваги. Потреба в калоріях у людини залежить від її віку, ваги, статі, рівня активності та стану здоров’я. Тому дуже важливо підійти до цього питання з усією серйозністю та грамотно скласти свій раціон.

Також важливо пам’ятати, що не кожному вдасться досягти ідеального преса, і не всім потрібний плоский живіт, щоб бути здоровим. У деяких людей рельєфні кубики можливі лише за дуже низького відсотка тілесного жиру, дотримуватися якого може бути некомфортно і навіть складно. Хоча втрата жиру на животі – це чудова мета для людей із надмірною вагою, вам не обов’язково доводити його до виду пральної дошки, щоб бути здоровим.

Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Господині розповіли, як відчистити килим від кави, що пролилася

Якщо раптово кава пролилася на килим, то треба швидко реагувати, поки пляма не розійшлася по…

3 хв. назад

Кондитери розповіли, як приготувати вафельні трубочки зі згущеним молоком: вафельницю можна не купляти

Вафельні трубочки фантастичні та неймовірно смачні. Зі згущеним молоком найкращі. На одній важко зупинитися. За…

29 хв. назад

Городники розповіли, як позбутися личинок хруща на грядках з полуницею за допомогою народних засобів

Дачники скаржаться, що кущі полуниці засихають з квітками або й з ягодами. Одна з причин…

1 годину назад

Як швидко приготувати овочеве рагу з квасолі та сосисок: названо два способи

Смачно пообідати чи повечеряти можна, якщо приготувати апетитне рагу з овочами, квасолею та сосисками. Звичайно,…

1 годину назад

Як вдало пересадити хризантеми: що покласти в горщик для гарного цвітіння

Хризантеми в горщиках виглядають прекрасно. Ними можна оригінально та яскраво прикрасити веранди, тераси, балкони, клумби.…

2 години назад

З цим інгредієнтом смажена картопля стане шедевром: він є в кожної господині

Смажена картопля майже ідеальна страва. Її легко готувати та всі люблять. А зробити її ще…

3 години назад