Що буде зі шкірою, якщо перестати за нею доглядати

0
Що буде зі шкірою, якщо перестати за нею доглядати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про так зване косметичне голодування в бьюті-індустрії почали говорити відносно недавно. Сама концепція проста: ви даєте шкірі перепочинок від звичних б’юті-ритуалів, а вона щедро дякує вам за це. Вважається, що відмова від улюблених доглядових та макіяж-засобів на деякий час може значно покращити стан шкіри.

Існує багато теорій щодо скін-фастингу, а найпопулярніша з них стверджує, що таке обмеження у догляді за шкірою може стати свого роду детокс-процедурою. Без зволожуючих кремів, ліфтинг-засобів та інших «еліксирів» краси вашій шкірі не залишається нічого іншого, окрім як підключати власні ресурси та підтримувати себе самотужки. Деякі фахівці вважають, що це йде їй тільки на користь, робить її витривалішою та здоровішою. Що з цього правда, а що ні — розбираємося в нашому матеріалі.

Косметичне голодування очищує шкіру

На жаль, той факт, що ви станете наносити на шкіру менше шарів тонального крему та денного флюїду, зовсім не означає, що в ній автоматично запуститься внутрішній механізм самоочищення. Цілком можливо, що пори вашої шкіри стануть забиватися менше і дихати глибше. Однак визначальну роль для краси шкіри відіграє внутрішній стан організму – якість роботи нирок, печінки та інших органів, що виводять токсини з клітин та тканин. Тому якщо ваша мета – влаштувати глибоке очищення, то логічніше замислитися про звичні та добре розроблені детокс-програми. А косметичне голодування залиште до найкращих часів.

Чи може косметичне голодування допомогти сухій шкірі

Прихильники концепції косметичного голодування стверджують, що штучні зволожувачі з тюбиків та баночок завдають шкоди шкірі. Через них вона нібито втрачає здатність виділяти себум (те ж, що і шкірне сало), стає сухішю і більш схильною до негативного впливу навколишнього середовища.

Щодо цього поки немає точних досліджень, однак у цих судженнях є своя логіка. Втім, не варто забувати, що сухість шкіри може мати цілий ряд причин — зміна сезону, збої метаболізму, вікові зміни та багато іншого. До того ж, для зволоження шкіри себуму може бути недостатньо: часом вона потребує пом’якшувальних та відновлюючих інгредієнтів, які найлегше отримати у складі того чи іншого доглядового засобу.

Наскільки ефективним є косметичне голодування для шкіри з акне

Оскільки скін-фастинг має на увазі повну відмову від допомоги косметології, під обмеження підпадають і засоби проти акне — бензоїл пероксиду, засоби для чищення, саліцилова кислота. Якщо забути про них на тривалий час, проблем зі шкірою не оминути. Думати, що шкіра сама налаштується на боротьбу із захворюванням і знайде у собі приховані резерви для перемоги над ним, – великий ризик. Наскільки він виправданий, наука поки що замовчує.Чи є реальна користь від косметичного голодування?
Є ряд ситуацій, коли косметичне голодування може дійсно вплинути на стан шкіри. Наприклад, якщо ви зіткнулися з негативною реакцією на новий засіб або на поєднання кількох косметичних продуктів. Тоді вам необхідно відмовитись від догляду за шкірою на нетривалий час і поспостерігати за її поведінкою, щоб виявити точну причину подразнення. Але й це — лише профілактичний захід, а не повноцінна процедура.

Чи варто спробувати косметичне голодування

Якщо вам пощастило і у вашому бьюті-арсеналі є повноцінна система догляду за шкірою, то переходити на косметологічне голодування є сенс тільки в одному випадку – якщо ця система вам набридла, а косметика загалом почала дратувати. Тоді варто спробувати розвантажити свою душу та шкіру на деякий час.

В цілому, шкіра ніколи не забуває, як і що їй слід виробляти у певних ситуаціях. Саме тому немає жодної причини турбуватися про те, що через велику кількість косметичних засобів вона почне лінуватися і перестане виконувати свої базові функції. А ось відмова від деяких доглядових засобів може мати катастрофічні наслідки. Наприклад, сонцезахисні креми – наше все у літній сезон (і не тільки). Від чого, а від них шкірі відпочивати точно не варто.

попередня статтяЕксперти надали 3 поради, як запобігти старінню мозку
наступна статтяЧого не треба робити, щоб стати щасливішими
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я