Аґрус навесні: посадка та догляд

Аґрус навесні: посадка та догляд
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо у вашому саду ще немає кущів аґрусу, то саме час його посадити. А як це зробити, читайте у подробицях.

Подробиці

Аґрус любить рости на сонячній ділянці. Обираючи місце для посадки, зверніть увагу, щоб не було протягів. Не висаджуйте рослину у тіні великих садових дерев. Аґрус добре ростиме на місці, де попередниками були овочеві культури.

Скопайте ділянку, виберіть коріння бур’яну та вирівняйте поверхню. Викопайте яму 50/50 см. Верхній шар ґрунту відкладіть в бік, додайте 10 кілограмів перегною до родючого шару. На дні заглиблення зробіть земляний горбок, розподіліть коріння куща. Якщо воно довше за 20 см, то обріжте його. Кореневу шийку треба заглибити на 6 см. Після посадки ущільніть землю й полийте кущі водою, по 1 відру під кожен. Відстань між кущами повинна бути 1-1,5 м.

Родити аґрус почне лише на третій рік після посадки. А до цього часу вам треба правильно доглядати за рослиною. Щовесни обробляйте аґрус окропом за допомогою розпилювача. Таку процедуру слід робити, щоб запобігти зараженню рослини шкідниками та хворобами. Обрізати рослину треба рано навесні, до початку сокоруху. При обрізанні слід повидаляти сухі й хворі гілки. А також прикореневі пагони.

 

 

попередня статтяНайпростіше завжди найсмачніше — зелений салат з креветками
наступна статтяНе замішуйте тісто, а приготуйте насипну шарлотку без яєць за 8 хвилин
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я