Смородина не любить ці рослини, коли вони ростуть поряд

0
Чорна смородина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Врожайність смородини може несподівано скоротитись після проведення чергових пересадок на городній ділянці. Прикро втрачати корисні та смачні ягоди. Звичайно, потрібно знати особливості сорту, дотримуватись умов вирощування, догляду, вчасного підживлення та внесення добрив. Але важливо брати до уваги і сусідні рослини, які ростуть поряд. Саме це і пропонуємо розглянути детальніше. Не кожне сусідство є добрим для смородини.

Що треба знати

У смородинових кущів є власні уподобання. Це не теоретичні факти, а практично доведені. Якщо ви посадите поряд наступні рослини, врожай може скоротитися:

  • Червона та біла смородина. Дивно, що вони з одного роду, але шкодять один одному. І в першу чергу це стосується шкідників та хвороб. Не садіть їх поряд. Якщо захворіють червона чи біла смородина, то й чорна може стати наступною жертвою.
  • Слива, береза. Ці дерева надзвичайно потребують воду. Якщо поряд з ними будуть рости смородинові кущі, велика ймовірність, що їм не буде вистачати вологи.
  • Хвойні рослини. Вони несуть потенційну небезпеку для смородинових кущів. Вони можуть заразитись іржею. Тоді потрібно буде рятувати від хвороби кущ, а не думати про врожай.
  • Троянди, шипшина, калина. Вони також небажані сусіди, бо на них часто є тля.

Дотримуйтесь правил вирощування та розміщення відповідно до інших рослин. Так ви збережете смородинові кущі здоровими та не втратите врожай корисних та смачних ягід.

попередня статтяТунець і помідори — салат для тих, хто на дієті
наступна статтяНайпростіше завжди найсмачніше — зелений салат з креветками
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я