Експерти розповіли, чим дегідровані фрукти корисніші за сушені

0
Експерти розповіли, чим дегідровані фрукти корисніші за сушені
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-який дієтолог вам скаже, що їсти фрукти та овочі необхідно цілий рік. Звичайно, ці плоди зараз можна купити навіть взимку. Незважаючи на це, деякі з них рекомендується вживати саме в сезон. Природний процес дозрівання фруктів та овочів, протягом якого вони накопичують у собі поживні речовини, тісно пов’язаний з часом року, температурою, рівнем вологості та ступенем освітленості. Створити в теплицях умови, «ідентичні натуральним», поки неможливо, так що фрукти та овочі вирощені в теплицях сильно поступаються за вітамінним складом своїм сезонним побратимам. Експерти з видання Baazar повідомляють, що відмінний вихід із данної ситуації – дегідрування.

Подробиці

Цей спосіб обробки свіжих фруктів і овочів дозволяє продовжити термін зберігання на довгі місяці, зберігши практично всі поживні речовини. Дегідрація (простими словами – зневоднення) продуктів відбувається у спеціальних приладах, де протягом 12-20 годин з них поступово і рівномірно видаляється рідина за відносно невисокої температури (не більше 50°C), завдяки якій корисні речовини в продуктах зберігаються.

Процес дегідрування абсолютно безпечний для клітковини, корисних жирних кислот, мінералів та більшості вітамінів. У процесі зневоднення в продуктах знижується концентрація лише вітамінів А і С (хоча останній настільки нестабільний, що починає руйнуватися навіть від простого контакту з повітрям, а також підвищення або зниження температури). Дегідровані продукти зберігають не тільки свою користь, але і калорії, сильно втрачаючи при цьому в масі. Таким чином, з’їдаючи 100г. дегідрованого манго, ви отримуєте поживні речовини як з півтора кілограма цих фруктів – а це більше 1000 ккал!

Тим не менш, дегідровані фрукти та овочі – це відмінний снек, у якому сконцентровано величезну кількість користі. Головне, сильно ними не захоплюватися і стежити, щоб ласощі вписувалися у вашу норму калорій. Якщо ви вирішили замінити частину свіжих плодів на дегідровані, постарайтеся пити більше рідини: за статистикою, ми закриваємо до 35% своєї добової потреби у воді за допомогою їжі, зокрема фруктів та овочів. Крім того, якщо ви купуєте зневоднені продукти в магазині, уважно вивчайте склад: часто там може виявитися цукор, сіль, олії та консерванти, яких краще уникати.

попередня стаття3 незвичайні способи, як позбутися зайвої ваги з фантазією
наступна статтяЦвітна капуста – як універсальний замінник менш корисних продуктів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я