Як налаштувати свій мозок на схуднення: 8 підказок від психолога

0
Як налаштувати свій мозок на схуднення: 8 підказок від психолога
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Важливу роль процесі схуднення грає не лише генетика і швидкість метаболізму, а й психологічний настрій. Запам’ятовуйте 8 простих підказок, які допоможуть тобі втрачати кілограми швидше.

Ти, напевно, помічала, що одні люди швидко і легко розлучаються із зайвими кілограмами, а інші, незважаючи на ті ж зусилля, довго не можуть досягти мети? Все це можна було б пояснити банальними генетичними особливостями та швидкістю обміну речовин (до речі, його досить легко розігнати)… Тільки от іноді ми не можемо пострункішати, бо чисто психологічно блокуємо для себе цю можливість.

Так професійний психолог та тренер з питань здорового харчування Якоб Драхенберг переконаний, що мозок кожного з нас цілком можна налаштувати на схуднення, і тоді процес піде набагато швидше і не доставлятиме дискомфорту. Для цього достатньо лише змінити внутрішнє ставлення до самих себе та процесу схуднення загалом.

“Якщо ви вважаєте себе спортивним і активним, ви і стараєтесь вести себе як людина, яка любить займатися спортом. Якщо ви бачите себе товстим і лінивим, ви робите все з точністю навпаки. Ці фактори створюють свого роду «програмування». Якщо ви за кожну невдачу знецінюватимете себе і будете злитися, ви знову повернетесь до старих звичок зі словами: «Я так і знав, що не зможу цього зробити», — вважає Якоб.

А ось ще 8 простих прийомів від психолога, які допоможуть запрограмувати твою психіку на стрункість:

  • Незважай на думку інших людей про тебе. Тільки ти можеш бути найкращим критиком і мотиватором.
  • Не звинувачуй себе за зайву вагу. Немає жодного сенсу терзати себе за набрані кілограми та аналізувати, як ти себе до цього довела. Краще зосередитись на досягненні мети сьогодні та з оптимізмом дивитися у майбутнє.
  • Оціни своє тіло з нейтральної позиції та відзнач свої найсильніші сторони. Це може бути посмішка, шовковисте волосся, гарна форма грудей чи правильні пропорції. Перестань шукати в собі виключно погане та перепрограмуй психіку на любов до себе.
  • Впроваджуй здоровий спосіб життя у повсякденну рутину. Наприклад, вибирай сходи замість ліфта, додай більше овочів у тарілку під час будь-якого прийому їжі і не забувай пити достатню кількість води.
  • Крок за кроком впроваджуй корисні звички у життя. Знаходь несподівані способи більше рухатися і правильно харчуватися. Щоб не набридло, можеш навіть перетворити цей процес на гру.
  • Поєднуй приємне з корисним і не сприймай заняття спортом як каторгу. Наприклад, читання книги на ліжку заміни на прослуховування її в аудіоформаті під час пробіжки в парку, а тренування на біговій доріжці поєднуй із переглядом чергового епізоду улюбленого серіалу.
  • Знайди собі приємну компанію для схуднення це може бути мама, колега або подруга. Загальна справа об’єднує, мотивує та приносить швидкий результат.

Перетвори здоровий спосіб життя на звичку. Не треба робити подвиг із кожного тренування. Просто впиши їх у свій звичний розклад і вибери найкомфортніші для цього дні тижня та час.

попередня статтяЯк приготувати запіканку з кисломолочним сиром без додавання борошна: секрет в одному інгредієнті
наступна статтяЯкі продукти не можна повторно розігрівати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я