Які продукти не можна повторно розігрівати

0
Які спеції потрібно додати до грибів, щоб зробити їх смак яскравішим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-яка людина погодиться, що розігріта їжа значно смачніша за холодну. Але далеко не кожен продукт можна повторно розігрівати з різних причин.

Подібні тонкощі знає не багато людей, але якщо людина за здорове харчування та корисні продукти, то взяти до уваги доведеться таку інформацію.

Подробиці

Тож вкрай не рекомендується розігрівати:

Часник

Він не тільки надає стравам приголомшливого запаху та гостроти, але й корисний сам по собі. Застосовується в великій кількості страв, але від повторної теплової обробки може втратити всі свої особливості, причому настільки, що стає просто ароматичною добавкою.

М’ясо курки

Чи є основою для раціону низькокалорійного харчування, та й просто досить універсальним продуктом, але, як з’ясувалося, також не любить повторний розігрів.

Суть полягає в його білковому складі, а точніше в тому, що він змінюється, стаючи важчим для засвоєння. Це може зпровокувати нетравлення та інші проблеми з стравоходом.

Рис

Здавалося б, яка проблема може бути з рисом. Він максимально простий за своїм складом та приготуванням, але причина криється в бактеріях.

Якщо точніше, то при частій температурній обробці в ньому можуть з прискореною силою розвиватися шкідливі мікроорганізми, і навіть хороший підігрів їх не знищує.

До речі, подібна проблема стосується також картоплі, особливо якщо її теплова обробка була не дуже ретельною і без високих температур.

Гриби

Гриби можуть стати небезпечні, якщо приготувати їх неправильно, а повторна теплова обробка як рулетка. Мало того, що змінюються білкові сполуки, стаючи тяжкими для засвоєння, так ще й інші елементи вступають у хімічну реакцію, провокуючи виникнення отрути.

Все це не скасовує того, що через неправильну обробку в них можуть з’являтися бактерії, які не усуваються при повторному підігріві.

Зелень

Як не дивно, але розігрів погано позначається практично на будь-якій зелені. Стосується це як перетворення речовин (тобто корисні вони лише у сирому вигляді, а обробленому стають небезпечними), і теплової обробки, особливо повторної (більшість корисних речовин просто випаровується).

Ріпа

Здавалося б, це максимально простий овоч, який має корисні властивості. Але тільки в сирому вигляді або при разовій тепловій обробці.

Якщо повторити процес, то всі нітрати, яких у ній надміру, перетворюються на токсини, якими людина ризикує серйозно отруїтися при вживанні.

Враховуючи, скільки людина може розігрівати той чи інший продукт, подібні особливості варто враховувати, якщо немає бажання отримати тяжке отруєння.

Стосується це і невеликого розігріву. Тобто повторна температурна обробка небажана взагалі, а в іншому все залежить від страви і продуктів, що використовуються (іноді виходить так, що один продукт може нейтралізувати інший, але це рідкість, і сподіватися на це не варто).

попередня статтяЯк налаштувати свій мозок на схуднення: 8 підказок від психолога
наступна статтяЯк відчистити пуховик від слідів тонального крему: спосіб без прання
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я