5 корисних способів застосування рису не в кулінарії

0
5 корисних способів застосування рису не в кулінарії
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Майже на кожній кухні можна знайти рис у кухонній шафці. Рисова крупа дуже смачна та корисна. У ній містяться вуглеводи, які необхідні для людського організму.

Однак, рис можна не тільки вживати в їжу. Про інші властивості рису, окрім його використання в кулінарії, піде мова у нашій сьогоднішній статті.

Недозрілі плоди

Фрукти збирають недозрілими і хоч деякі з них дозріваютьна шляху до супермаркет, в магазинах можна натрапити на ще “зелені” продукти. Для швидкого їх дозрівання в домашніх умовах можна скористатися рисом. Для цього крупу насипають у тарілку, кладуть фрукт і прикривають рушником. На дозрівання може піти від кількох годин до доби.

Врятує смартфон

Якщо смартфон випадково впав у воду, його можна відновити за допомогою рисової крупи. Рис уміє поглинати воду. Навіть коли телефон не вмикається, його можна реанімувати. Необхідно витягнути батарею смартфона та покласти його у склянку з рисом. З ранку смартфон можна пробувати вмикати.

Очищення кавомолки

Кавомолку треба час від часу чистити. Якщо не робити цього, то пил від кави потрапить у всі кути кавомолки. Через це моторчик кавомолки перевантажиться, а це відіб’ється на рівні помелу. Необхідно насипати в кавомолку рис і натиснути кнопку. Від рису має залишитися лише борошно. Залишилося тільки протерти кавомолку мокрою ганчіркою.

Добриво

Рисову воду можна використовувати як добрива. Суть у тому, що крім безлічі вітамінів та антиоксидантів, до її складу входять необхідні рослинам мінерали, наприклад, К, N, Р. До того ж, у рисі багато крохмалю, який використовується для добрива землі. Для підгодовування у тарілку насипають рис, заливають водою, вичікують 30 хв. і потім проціджують. Рисову воду треба злити в банку та полити рослину.

Заточити леза

Через якийсь час будь-яке лезо затупиться. Таке часто буває із блендером. Міняти їх буде дорого. Для заточування лез можна використовувати рис. Рис насипають у миску, опускають у неї блендер та активують його. Це заточить леза.

попередня статтяПеретворюємо пшоняну кашу на сніданок із ресторану: секрет у добавках
наступна статтяПриготуйте для гостей брі у листковому тісті — вони будуть у захваті
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я