Чому не слід готувати їжу у фользі

0
в процесі приготування мікрочастинки алюмінію потрапляють в їжу, потім алюміній потрапляючи в організм викликає захворювання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато господинь використовують фольгу для приготування їжі. І це справді дуже зручно. Вона не протікає, добре тримає тепло, економить час, сили, їжа виходить ніжною та соковитою. Але останнім часом люди найчастіше відмовляються від фольги, а дієтологи не рекомендують її використання. В чому ж проблема? Просто стало відомо, що використання фольги може негативно впливати на здоров’я.

Харчова фольга виготовляється з алюмінію. А як відомо, в процесі приготування мікрочастинки алюмінію потрапляють в їжу, потім алюміній потрапляючи в організм викликає захворювання кісток, нирок і навіть онкології.

При проведенні дослідження з’ясували, що при приготуванні м’яса у фользі вміст алюмінію в продукті збільшується до 378 відсотків. А ось загортати холодну їжу досить безпечно. Тобто ключовим моментом є термічний вплив. Але якщо холодну їжу зберігати досить довго, проникнення частинок алюмінію в їжу неминуче.

Ще необхідно згадати любителів використовувати лимон із різними продуктами у фользі. При взаємодії лимонної кислоти з фольгою процес проникнення алюмінію відбувається набагато активніше. Аналогічно справа з такими продуктами, як помідори, капуста, сметана, кислі огірки та низка інших.

Виникає закономірне питання: ну а якщо не часто використовувати? Дійсно, дослідження показали, що організм здатний виводити певну кількість алюмінію та не отримувати інтоксикацію. Безпечною добовою дозою назвали 1 міліграм алюмінію на кожний кілограм маси тіла. Але на практиці під час термічної обробки нормативи буде перевищено.

Які ж наслідки можуть бути при регулярному вживанні таких страв?

Добре відомо, що цей метал нейротоксичний. Тому є підвищений ризик розвитку захворювань нервової системи. Наприклад, підвищений вміст алюмінію виявили у людей із хворобою Альцгеймера.

Також відбувається негативний вплив на нирки, шлунково-кишковий тракт, опорно-руховий апарат, склад крові, а також низку інших органів та систем. Здоровою альтернативою буде харчовий пергаментний папір.

попередня статтяДля чого насправді білити дерева: думка досвідчених господарів
наступна стаття6 продуктів з майже нульовим вмістом калорій, які допоможуть схуднути
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я