Холодну чи теплу: яку воду потрібно пити вранці

0
Холодну чи теплу: яку воду потрібно пити вранці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Те, як ви почнете ранок, створить ваш настрій на весь день. Крім збалансованого сніданку, фахівці одностайно рекомендують пити склянку рідини за 30-40 хвилин до їжі: це допомагає «запустити» організм і налаштуватися на продуктивний день. Існує багато варіантів корисних ранкових напоїв, проте найпростішим і цілком ефективним варіантом залишається звичайна вода, причому фахівці закликають звертати особливу увагу на її температуру.

Навіть спекотним літнім ранком не варто пити занадто холодну воду, це може стати причиною дискомфорту в кишечнику, перешкодити подальшому перетравленню сніданку і взагалі належного ефекту «включення» організму після сну не забезпечить. Не найкращим вибором стане і занадто гаряча рідина – якщо ви раптом хочете пити кип’ячену воду, обов’язково остудіть її перед вживанням.

Для того, щоб ранкова склянка води приносила організму тільки користь, рідина повинна бути кімнатною температурою або трохи теплою – не більше 40-45°. Саме тепла вода здатна «розбудити» організм, запустити обмінні процеси, що уповільнюються на час сну, та вивести токсини з організму. Склянка теплої води натщесерце стимулює травлення, забезпечує детоксикацію і добре бадьорить.

Щоб зробити ранковий напій ще кориснішим, можна додати у воду оцет або лимон. У м’якоті лимона (а лимонну воду фахівці рекомендують готувати саме з м’якоттю) міститься велика кількість фітонутрієнтів та клітковини. Лимони багаті на пектин, який необхідний для підтримки правильного балансу мікрофлори кишечника і зростання «хороших» кишкових бактерій. Вода з м’якоттю лимона сприяє детоксикації організму, особливо, якщо пити її натщесерце, і має потужні протимікробні та противірусні властивості.

Вода з ложкою яблучного оцту теж стане відмінним рішенням, оскільки оцет – сильний антибактеріальний засіб, він запобігає зростанню хвороботворних мікробів в організмі, запобігає накопиченню ліпополісахаридів. Ці токсини, перебуваючи в кишечнику, провокують запальні процеси і можуть спричинити серйозні захворювання ШКТ.

Оцет розщеплює білки на їхні складові — амінокислоти. Потрапляючи в організм, амінокислоти допомагають керувати гормонами стресу. У процесі розщеплення білка виробляється триптофан, який вивільняє головне джерело нашої енергії та радості – серотонін. Цей «гормон щастя» допомагає розслабитися та покращує настрій.

попередня статтяНевролог порадив відмовитися від кави після перенесеного COVID-19
наступна статтяЧи потрібно рахувати калорії на кето-дієті, щоб вона працювала
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я