Як посадити капусту у відкритий ґрунт

Як посадити капусту у відкритий ґрунт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Капуста — один з популярних овочів на наших городах. Це головний інгредієнт українського борщу. Щоб вона порадувала вас восени урожаєм, треба навесні подбати про те, де і як її посадити.

Подробиці

Капуста любить нейтральний ґрунт. Найкраще висаджувати її там, де попередниками були пасльонові, огірки, бобові, морква цибуля та часник. На місці, де росла капуста можна повторно її садити лише через 4 роки.

У відкритий ґрунт капусту краще висаджувати у похмурий або дощовий день. Якщо посадити у сонячний, то вона зів‘яне і не прийметься. Ранній сорт капусти можна садити на відстані 30 см один від одного. Розсаду середньостиглих на — 45 см, а пізніх сортів на відстані — 50-60 см.

Скопайте грядку, зробіть необхідну кількість лунок. На дно лунки можна насипати жменьку деревної золи та подрібнену яєчну шкаралупу. Якщо на вашій ділянці дуже щільний ґрунт, то можна додати у кожну лунку трохи піску.

Капусту треба садити так, щоб вона ховалася у ямку до перших справжніх листочків. Засипте ямку землею та ущільніть. Навколо капусти зробіть невеличку траншею, щоб вода потрапляла до коріння. Ретельно полийте капусту. У сонячну  треба її чимось накрити, щоб не погоріла.

Не допускайте пересихання ґрунту. Якщо утворюється кірка, то обов‘язково розпушуйте ґрунт, щоб рослина дихала.

попередня статтяЦукрове печиво за маминим рецептом
наступна статтяЯк приготувати сирний рулет: швидка й смачна закуска
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я