Коли сіяти перець на розсаду, щоб потім збирати врожай відрами

0
Лютий місяць і розсада
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ще в лютому дачники вже активно починають планувати посадки і сіяти рослини на розсаду. Але поспішати не варто, якщо хочеться отримати якісну розсаду перців. Висаджувати насіння цієї культури бажано у середині березня.

Подробиці

Пересаджувати у відкритий ґрунт молоді рослини можна лише через 70-80 днів.

Що робити, щоб розсада була міцною та здоровою

Якщо насіння з магазину, воно червоне, зелене або блакитне, то це гарантія, що воно підготовлене до посадки. Обробляти його не потрібно.

Якщо насінини сірі або жовтуваті, то без попередньої обробки не обійтися.

Непогано справляється із цим хлоргексидин. Достатньо потримати 30 хвилин насіння в препараті і можна приступати до посадки.

Якщо насіння сіється в ящик, зручніше зробити рядки глибиною в 1 см. Відстань між ними має бути в 2 см. Важливо, щоб рослини потім не конкурували за світло та вологу.

Після посадки треба полити грунт, а ящик із насінням закрити плівкою або склом. Перцю має бути тепло, тому ящик можна поставити ближче до батареї. Якщо посіяне насіння буде стояти в теплі, то через п’ять діб можуть з’явитися перші сходи. Далі треба щодня провітрювати рослини, а також пам’ятати про полив.

попередня стаття5 причин, через які не плодоносить щеплений кімнатний лимон
наступна статтяЯк зробити «соковиті» та «пишні» котлети, як у ресторані: весь секрет у маринуванні фаршу
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я