...

Їжте лише одну порцію цієї зелені на день, щоб зберегти здорове серце

Підпишіться на нас:

Про безумовну користь овочів і зелені не доводиться говорити, але деякі з них мають незаперечні переваги перед іншими – особливо, коли йдеться про здоров’я серцево-судинної системи.

За даними нового дослідження, вживання лише однієї порції темної листової зелені щодня дозволить суттєво знизити ризик захворювань серця та знизить кров’яний тиск. Ті люди, у яких у раціоні регулярно були присутні нітратні овочі або листова зелень, у старшому віці були менш схильні до ризику таких хвороб.

Невелика порція сирої зелені або половина порції вже приготовленої — такий мінімум значно знижує ймовірність виникнення проблем із серцем надалі. Овочі, багаті на нітрати, практично зводять до мінімальних показників ризик появи проблем з периферичними артеріями, коли звужуються кровоносні судини ніг. І це в свою чергу прямо впливає на можливість виникнення серцевого нападу, інсульту чи прояви серцевої недостатності.

Австралійським дослідникам вдалося довести, що за умови достатнього вживання такої зелені немає необхідності прийому добавок для підвищення рівня нітратів. Одна порція темної листової зелені чудово впорається із цим завданням.

Що стосується листової зелені

Насамперед, це шпинат — він багатий ще й на фолієву кислоту, а також марганець, вітаміни А і К. Капуста-кейл — а до її складу вже входять і антиоксиданти, лютеїн і бета-каротин. Мангольд містить марганець, калій і вітаміни вітаміни A, C і K. Не забуваємо і про руколу, вона багата також каротиноїдами, вітамінами B9 і K. Салат-ромен і бурякове листя також входять до цього переліку.

Як додати до раціону темну листову зелень

Ідеальний варіант – салат із зеленню та улюбленими овочами. Однак якщо така їжа вже набридла, альтернатива є. Роли з лаваша з куркою або індичкою ідеально поєднуються із зеленню. Крім цього, зелень можна додати до супів, омлету на сніданок або робити різноманітні смузі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я