Як варити гречку: прикра помилка, якої припускається кожна друга господиня

0
Як смачно приготувати гречку з рибними консервами: рецепт, про який багато хто не знає
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сам процес приготування гречаної крупи досить простий. Однак навіть у деяких досвідчених домогосподарок це не завжди виходить ідеально.

У часі процес варіння займає приблизно п’ятнадцять хвилин (максимум двадцять).

Подробиці

Насамперед потрібно правильно дотримуватись необхідних пропорцій. Води має бути рівно вдвічі більше ніж гречані крупи.

А для того, щоб гарантовано правильно і смачно приготувати гречку, досить просто дотримуватися наведеної нижче нескладної інструкції.

Важливо перед процесом варіння гречаної крупи її перебрати, але не мити, (в майбутню готову гречану кашу не повинні потрапити дрібні камінці та рослинне сміття).

Гречану крупу перші кілька хвилин потрібно варити на сильному вогні до закипання води, додати сіль, далі слід варити на повільному вогні 8-10 хвилин.

Перемішувати крупу у процесі варіння не потрібно.

Для того щоб крупа була більш розсипчаста, перед варінням її можна (за бажанням) обсмажити на сковороді.

Ідеально для варіння гречаної крупи підходить казан, проте можна скористатися і каструлею з товстими стінками та дном. Важливо також і те, щоб кришка каструлі могла досить щільно закриватися.

Після того як процес варіння закінчено, можна накрити каструлю з гречкою ковдрою приблизно на півгодини (це робиться для того, щоб вона напарилась).

Після цього гречану кашу можна подавати до столу, приправивши вершковим маслом.

І ще один нюанс: все вищеописане відноситься саме до гречаної ядриці (саме з неї готується традиційна гречана каша), а з грецької крупи готувати кашу не можна (вона швидше підійде для супів або начинки зраз).

Також варто зауважити, що для гречаної каші заправка може не обмежуватися тільки вершковим маслом, до неї можна додати злегка обсмажені білі гриби і цибулю, що зовсім її не зіпсує.

попередня статтяНіжні та тонкі млинці з манною крупою
наступна статтяЯк зробити курячі відбивні набагато смачнішими: додаємо секретний продукт у паніровку
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я