3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

0
3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та багато інших життєво важливих процесів. Проте надмірне споживання солі так само шкідливе, як і її дефіцит, і може призвести до невідворотних наслідків для здоров’я. Якими саме – визначила редакція видання Baazar.

Нестача кальцію

Сіль вимиває з організму кальцій, тому її надмірне вживання може призвести до проблем з кістково-суглобовою системою та зубами, позначитися на стані шкіри, послабити імунітет і навіть викликати безсоння. Дефіцит кальцію в організмі позначається на загальному стані здоров’я і може призвести до систематичної нестачі сил і навіть стати причиною депресії.

Утворення каменів у нирках

Надлишок солі в організмі – один із ключових факторів утворення каменів у нирках. При виведенні з організму сіль разом із кальцієм затримується у нирках і за недостатнього вживання рідини збільшує ризик розвитку сечокам’яної хвороби.

Схильність до набряків та зайва вага

Сіль, як відомо, має властивість утримувати рідину, яка накопичується в тканинах організму, провокуючи виникнення набряків та здуття живота. Крім того, сіль уповільнює процес кровообігу та перешкоджає розщепленню жирових клітин, що поступово може призвести до надмірної ваги.

попередня статтяЯк і навіщо спалювати вісцеральний жир і чим він відрізняється від підшкірного
наступна статтяЩо додати до кави замість цукру
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я