Чим і коли підживлювати плодово-ягідні дерева навесні

0
Підживлення садових дерев
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Весна — основний час, коли треба провести підживлення плодово-ягідних дерев. Насамперед стоїть завдання поновити кількість азоту. Талі сніги, підвищений рівень ґрунтових вод призводять до вимивання цінного хімічного елементу, тому треба зайнятись поновленням запасів.

Чому починають з азоту

Дерева проходять кілька етапів розвитку до моменту, коли вони починають формувати плоди. Спочатку формується листя, потім іде підготовка до цвітіння. Лише потім мова йде про вирощування врожаю. На етапі появи зеленого листя потрібна допомога зі сторони хазяїв, тому треба вносити добрива, які стимулюють збільшення кількості азоту у ґрунті.

Чим підживити

Коли починають розпускатись бруньки, на кожен кв.м. навколо стовбура потрібно внести сечовину у пропорції 50 г на 10 л води. На кожен квадратний метр підливають по пів відра.

Також треба внести розчин аміачної селітри. Пропорція скаладає 40-50 г на 10 л рідини. Аміачну селітру можна замінити на пташиний послід (пропорція 1:20) або зробити розчин з гною (1:10).

Окрім підживлення кореневої системи, можна також робити обприскування розчином сечовини. Для яблунь використовують розчин у пропорції 25 г на 10 л води, а для груш — 10-20 г на 10 л рідини. Для вишень, слив, черешні, абрикосів пропорція більша — 40 г сечовини на 10 л води.

попередня статтяПечериці на мангалі — проста страва вихідного дня
наступна статтяЧурос з корицею — ароматні солодощі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я