Як приготувати смачні оладки: забуті хитрощі господарок

0
М'які оладки з гарбуза на кефірі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Оладки – це страва, що викликає приємні спогади дитинства, коли мама чи бабуся подавали на десерт ароматні яблучні оладки.

Класичний варіант – з яблуками, хоча можна додавати сливи та ревінь.

Ще можна використовувати трохи більш екзотичні фрукти, у тому числі банани, манго та ананаси.

Подробиці

Це універсальний десерт, який можна подавати з різними начинками. Крім фруктів, оладки добре поєднуються з цукровою пудрою, медом, джемом, вершками, какао, шоколадом та мармеладом.

Оладки з яблуками

Їх не тільки дуже легко приготувати, але вони захоплюють своїм смаком та ароматом. При правильному приготуванні вони повинні бути трохи золотистими, м’якими і пухкими.

Щоб приготувати смачні яблучні оладки, вам потрібно запастися кількома інгредієнтами. Ваш список повинен включати пшеничне борошно, яйця, молоко, яблука та розпушувач або свіжі чи сухі дріжджі. Щоб ще більше підкреслити смак страви, варто додати корицю, ванільний цукор, гвоздику чи кардамон.

Які яблука найкращі в рецепті оладок? Відмінним вибором стануть яблука сорту лігол, сіра ренета або антоновка – останні два варіанти особливо рекомендуються любителям кислинки. Ви можете розрізати фрукти на шматочки або натерти на тертці.

При приготуванні не менш важливо правильно вибрати жир для смаження. Можна смажити на кокосовій, топленій або рапсовій олії. Якщо ви хочете приготувати оладки по-веганськи, додайте рослинну олію, не використовуйте яйця і замініть молоко будь-яким овочевим напоєм.

Солодкі та солоні дріжджові оладки

Оладки – відмінні ласощі не тільки для ласунів. З таким самим успіхом можна подавати їх солоними з різними начинками.

Як приготувати дріжджові оладки? Ось деякі приклади:

1.Оладки з пудингом

Приготування оладок з пудингом – ідеальний спосіб додати в десерт ще більше ваших улюблених смаків. Процес приготування пудингових оладок мало чим відрізняється від класичного – просто додайте до основних інгредієнтів будь-який пудинг і ретельно перемішайте. Тут чудово підійде ванільний або вершковий пудинг, хоча вам також може сподобатися смак ірису чи шоколаду.

2.Творожні оладки – чудовий варіант на сніданок, полуденок в чи вечерю. Сирники не тільки смачні, але й легкі та ситні. Їх варто приготувати на основі не надто жирного кисломолочного сиру, хоча не менш хорошим вибором буде натуральний сир або маскарпоне.

Змішайте кисломолочний сир з яйцями, молоком, пшеничним борошном, цукром та дріжджами (їх можна замінити харчовою содою або розпушувачем). Готову масу викладайте на сковороду порціями та обсмажте як традиційні оладки.

3.Вівсяні оладки

Вівсяні оладки підходять для людей, які дотримуються дієти. Приготовлені з додаванням вівсяних пластівців або борошна, вони є чудовою альтернативою типовим десертним пирогам.

Якщо ви слідкуєте за фігурою, відмовтесь від цукру та візьміть солодкі яблука. Ви можете підкреслити їх смак корицею, невеликою кількістю меду, пудингом без додавання цукру та навіть ароматизованої протеїнової добавки. Подавайте оладки зі свіжими фруктами або варенням із низьким вмістом цукру.

4.Оладки з кабачків

Оладки з кабачків – це пікантні оладки, які чудово підійдуть як окрема закуска та доповнення до інших страв. Вони добре поєднуються з рагу та різними соусами, особливо з грибами, помідорами, йогуртом.

Як випливає з назви, їхній головний інгредієнт – цукіні, натерті на тертці. Прекрасним доповненням страви стане цибуля, зелень та спеції.

5.Оладки з сиром та грибами

Оладки з сиром та грибами – відмінний варіант для швидкої та ситної вечері. Список інгредієнтів, необхідних для приготування, досить довгий, але сам рецепт не особливо складний.

Крім сиру та грибів, для приготування вам знадобиться у тому числі червоний перець, цибуля, петрушка, сіль та перець. Якщо ви не дотримуєтесь вегетаріанської дієти, ви можете додати до них своє улюблене м’ясо.

6.Оладки з лососем

Чудова страва не тільки для любителів риби. Їхній основний інгредієнт – копчений лосось з добавками, такими як кріп, вершковий сир або лимонний сік. Щоб смак страви вийшов привабливішим, до тіста варто додати кефір, або натуральний йогурт.

Тут також важливу роль відіграють спеції, особливо розмарин та чебрець. Замість пшеничного борошна можна використовувати картопляне борошно і спочатку замаринувати рибу.

Оладки на кефірі – ще один варіант смачної закуски

Це закуска, яку можна приготувати без міксера, і вона буде м’якою та пухнастою, як хмаринка. На смак вони нагадують пончики. Їх також можна подавати у вигляді солодких булочок, що є альтернативою традиційному хлібу.

Найпростіший рецепт оладок на кефірі містить кілька основних інгредієнтів, таких як кефір, борошно пшеничне, яйце, сода і цукор. Якщо ви не любитель кефіру, то можете спробувати натуральну пахту або кисле молоко. Готову масу потрібно обсмажити на сковороді з товстим дном, що поставлена на слабкий або середній вогонь.

Смажені оладки мають бути злегка солодкими та вологими. Їх не потрібно сушити паперовим рушником, тому що, на відміну від класичних, вони меншою мірою вбирають жир.

Додатковою перевагою є те, що вони приємні на смак як у гарячому, так і холодному вигляді. Ідеальним доповненням до кефірних оладок стане цукрова пудра, мед, рідкий шоколад, свіжі фрукти, кленовий сироп або какао.

попередня статтяЯк видалити зайву сіль з готових котлет: поради досвідчених домогосподарок
наступна статтяЯк відновити колір речей без дорогих порошків та гелів: слушна порада
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я