Чим корисний лимон: дивовижний цитрус для здоров’я всієї родини

0
Чим корисний лимон: дивовижний цитрус для здоров'я всієї родини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лимон – це один з найбільш суперечливих, смачних і в той же час кислих фруктів. Лимон неможливо з’їсти цілком, але без нього важко обійтися у багатьох сферах життєдіяльності людини.

Лимон активно вживають у їжу – п’ють з ним чай, додають у маринади, соуси, десерти, гарячі та холодні страви, випічку. У цій статті поговоримо про лимон – його корисні властивості для людини.

Корисні властивості лимона

Довгий час у Європі лимонні дерева вирощували як декоративні рослини, милуючись красивою та акуратною кроною, надзвичайно жовтими плодами. А ось в Азії вже знали, що лимон має неймовірний смак і лікувальну дію.

1. Для імунітету. Насамперед, лимон – це неймовірно потужний імуномодулятор, який зміцнює здоров’я людини. Чай із лимоном – це класика, здатна придушити ГРВІ та інші застудні захворювання.

Лимон можна вживати при болю у горлі під час ангіни, цитрус буквально пригнічує розвиток бактерій та миттєво позбавляє хворобливих відчуттів.

Регулярне споживання лимона лікує і вже заражений організм, і створює потужний імунний бар’єр проти майбутніх вірусів.

2. При кашлі. Лимон використовують проти простудних захворювань, проте мало хто знає, що лимонний сік має чудову відхаркувальну дію. Його призначають навіть лікарі при бронхіті.

3. Для зниження температури. Лимонний чай рекомендований до вживання під час застуди не тільки через те, що він має противірусний ефект. Справа в тому, що лимон чудово позбавляє лихоманки, має потогінну дію.

4. Допомагає заснути. Залежно від компонентів, з яким приймати лимон, він здатний не тільки підбадьорити вранці, а й заспокоїти ввечері.

Якщо випити лимон у поєднанні з молоком або медом, ви зможете заснути спокійним та непробудним сном. Цитрус чудово лікує тривогу та безсоння.

5. Зовнішнє застосування. Лимон має подразнюючі та зігрівальні властивості, тому його використовують для зовнішнього застосування при лікуванні ревматизму, розтяжок, травм.

6. Від комарів. Один із найпотужніших засобів проти комарів – це лимон із гвоздикою. Візьміть половинку лимона і вставте в неї кілька гвоздичок, залиште його біля ліжка. Приємний аромат наповнить вашу кімнату і комарів відлякає.

7. При авітамінозі. Навесні організм відчуває серйозний дискомфорт, адже кількість корисних та натуральних овочів та фруктів зменшується, в організмі розвивається авітаміноз. Усього четвертинка лимона на день наповнить вас денною нормою вітаміну С.

8. Для вагітних жінок. Помірне споживання лимонів є корисним для вагітних жінок, оскільки цитрус знижує ризик розвитку патологій плода. Але пам’ятайте, занадто багато цитрусів їсти не можна – це може обернутися алергією у дитини у майбутньому.

попередня статтяЯк приготувати страву з свіжими печерицями за 1 хвилину
наступна статтяТонкі млинці на молоці, як початок Масляної
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я