Як приготувати найкращу квашену капусту

0
капуста
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як відомо, квашена капуста – це море корисних речовин і стільки ж задоволення. Можна її заготовляти восени, як то кажуть, у сезон. Але для цього треба мати ідеальні умови зберігання. А можна йти за принципом: з’їли одну партію – заквашуємо наступну. Тим більше, капуста є в магазинах постійно.

Подробиці

Отож, для приготування 3-літрової банки квашеної капусти необхідно:

  • Свіжа капуста – 2,5 -2,7 кг
  • Морква – 150 г
  • Сіль – 50 г

Капусту пошаткувати, додати натерту моркву й сіль. Ретельно розмішати й залишити на пів години в мисці. Потім «натрамбувати» в банку, щоб виступив сік. Накрити тканиною, закрутити резинкою і покласти в затемнене місце при кімнатній температурі на 5-7 днів. Через два. чотири, шість днів розкрити банку, проштрикнути капусту дерев’яною паличкою і знову закрити тканиною.

Через тиждень капуста буде готова до вживання: слабокисла, хрумка. Розфасуйте її в літрові або півлітрові баночки, накрийте звичайними кришками й покладіть в холодильник. Там вона не перекисне. А коли побачите, що закінчується, починайте процес приготування спочатку!

попередня статтяРогалики на дріжджах із замороженими ягодами
наступна статтяЯк зробити горщики для розсади з газет
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я