...

Що можна подати на закуску до горілки

Підпишіться на нас:

Культура споживання алкогольних напоїв має велике значення. І мова зараз йде про кулінарне супроводження. Віскі, коньяк і інші міцні напої відрізняються від горілки не лише смаком та міцністю. Якщо їх плавно та повільно смакують без закуски, то з горілкою справа геть інша. Тут має бути накритий стіл. Пропонуємо вам кілька ідей, що можна подати на закуску.

Рибне різноманіття

Справа в тому, що до горілки риба підходить будь-яка. Вона може бути смажена, тушкована, запечена, навіть солона. Класика, коли на скибку темного хліба кладуть шматочок оселедця та доповняють це солоним хрустким огірком.

Формат подачі обираєте ви, але розгляньте можливість рибних закусок. До цієї ж категорії варто також зарахувати червону та чорну ікру. Хоча й невеликі бутерброди з доступнішою ікрою мінтая будуть теж актуальні та смачні.

М’ясо

З ним вживання горілки є найкращим варіантом. Справа в тому, що з цим алкогольним напоєм треба подавати поживні страви. І м’ясо для закуски підходить найбільше. Свинина, яловичина, баранина, кролик, курка, індичка — варіантів безліч.

Можна приготувати печеню, нарізати її порційно та зробити гарну викладку на тарілку. Дуже смачно, коли подають запечені реберця. До речі, тарілка з м’ясним асорті також гарна ідея. Викладіть різні види ковбас, шинки, підчеревини, сала — від такого частування всі отримають задоволення.

Соління

В цій категорії закусок повна свобода вибору, а вибрати є з чого. Квашена капуста, огірки, помідори, овочеві асорті — це те, без чого важко уявити стіл. Горілка має міцний та терпкий смак. Соління гарно його нівелюють та освіжають. Якщо у вас таких запасів не має, нічого страшного. Є безліч рецептів, які дають змогу приготувати малосольні огірки за годину, а мариновану капусту за 1 день.

До речі, горілку п’ють невеликими порціями — максимум по 30-50 мл. Вона має бути сильно охолоджена, мати прямо льодяний смак. Низька температура зробить його м’якшим. І пам’ятайте головне: горілка повинна доповнювати страви та закуски, а не навпаки. В цьому випадку і самопочуття буде нормальним і похмілля на ранок не прийде до вас в гості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я