...
ГоловнаЛайфстайлНавіщо досвідчені садівники встеляють землю під черешнею старими простирадлами

Навіщо досвідчені садівники встеляють землю під черешнею старими простирадлами

Підпишіться на нас:

Любителі черешні знайомі з розчаруванням, коли в соковитих та стиглих ягодах виявляються білі черв’ячки. На щастя, появи в плодах потомства чорнобрюхої мухи можна уникнути. Для цього потрібно заздалегідь приділити час обробці саду.

Подробиці

Починають винищення шкідника з осені. Для цього необхідно перекопати землю довкола дерев на глибину до 40 см. Падалиця попередньо збирається в будь-яку відповідну ємність, після чого спалюється.

Навесні, ще до того, як бруньки розпустяться, слід обприскати крону і землю навколо дерева розчином, приготованим шляхом додавання 40 г хлорокису міді на 10 літрів води.

Підходить і мідний купорос, якого на цей обсяг води знадобиться 80 г.

Крім цього, є ще одна хитрість, завдяки якій муха не зможе вибратися з-під землі та, відповідно, зіпсувати майбутній урожай.

Для цього ранньою весною після сходу снігу суху землю слід вкрити старими простирадлами або нетканим покривним матеріалом, що стане перешкодою для дорослих особин.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...