Як позбутися тяги до борошняного

0
Як позбутися тяги до борошняного
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Проблема тяги до борошняного дуже поширена, проте мало хто знає, як із нею боротися. Свіжоспечені круасани і булочки з корицею здатні одурманити будь-кого і змусити забути про шкоду, регулярне вживання яких завдає організму. У нашому матеріалі розповідаємо про те, чому борошняне все ж таки варто обмежити і як правильно це зробити.

Чому борошняне варто обмежувати?

Перша і найбанальніша причина — ризик легко набрати вагу. Будь-яка випічка, виготовлена ​​з обробленого білого борошна, — це справжня вуглеводна бомба. Булочки та торти при високій калорійності практично не мають поживної цінності, а значить – вже буквально за годину ви знову захочете їсти. Часте вживання випічки створює профіцит калорій (коли ви їсте більше, ніж встигаєте витратити), через що ми набираэмо вагу.

На стані шкіри поїдання випычки теж позначається не найкращим чином. Цукор, що міститься в солодкій випічці, провокує підвищену вироблення інсуліну, дисбаланс бактерій в кишечнику, неправильний розподіл жиру. Внаслідок чого на обличчі виникають акне, зморшки, набряки, шкіра стає в’ялою, а колір обличчя – тьмяним.

Ще одна причина: велика кількість вуглеводів провокує стрибок цукру у крові. Після підйому рівень глюкози різко йде на спад, через що до вас повертається почуття голоду та падає настрій. Якщо такі перепади стають регулярними, підвищується ризик розвитку серцево-судинних захворювань та цукрового діабету 2-го типу.

Як це зробити?

Якщо ви не уявляєте свого життя без борошняного, робити перші кроки буде важко. Для початку дієтологи рекомендують скласти власний рейтинг випічки, розподіливши в ньому вироби в залежності від того, наскільки ви їх любите. Від усього, що йде нижче за третій пункт, варто відмовитися зовсім. «Улюбленці» мають право на місце у вашому раціоні, але їсти їх варто не частіше 2-3 разів на тиждень та в обмежених кількостях.

Звичайно, різко обмеживши себе в улюблених ласощах, ви відчуєте, що потяг до борошняних виробів знову посилився. Намагайтеся їсти більше фруктів, овочів та цільнозернових продуктів. Вони теж містять вуглеводи, але ще багаті на вітаміни і мінерали і не завдадуть організму шкоди.

Крім того, намагайтеся стежити за режимом сну. Хронічні недосипи активізують вироблення гормону голоду греліну і посилюють потяг до високовуглеводної їжі – з неї організму легше отримати енергію.

Те саме стосується стресу. Звичка заїдати стрес випічкою лише посилює ситуацію, оскільки глютен (який у цій випічці міститься) ще більше підвищує рівень тривожності. Докладніше про зв’язок тривожності та вживання глютена ми розповідали тут.

Ще одне важливе правило – поміняйте своє ставлення до даного обмеження. Сприймайте відмову від випічки не як обмеження, а як турботу про себе.

попередня статтяЧи правда, що вітамін D допоможе схуднути
наступна статтяЧому масло гхі має замінити всі олії в холодильнику
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я