Чи треба чистити печериці: дізнайтесь раз і назавжди

0
Печериці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед грибів для готування найчастіше обирають печериці. Вони не мають такого смаку та аромату як лісові, але є факт безпечного вживання. Отруїтись можна лише в одному випадку, якщо готувати зовсім несвіжі гриби.

Ще одне пункт грибної історії —  це чищення. Печериці виглядають чистими, що можна їх просто помити. Але ж питання лишається відкритим для простих споживачів. Це грибники за звичкою все чистять, а от у випадку з магазинними грибами треба розібратись.

Обробка печериць

Гриби в обов’язковому порядку потрібно мити та чистити. І тип приготування немає значення. Зверніть увагу, що мити в мисці з водою не варто. Гриби швидко вбирають вологу. Краще водою з-під крану. Не забудьте просушити паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу.

Чистити чи ні гриби

Цю процедуру не називають обов’язковою, якщо гриби середні або малі за розміром. А от великі варто опрацювати краще. В деяких випадках навіть шкірку зі шляпок треба зчистити. Вона може зіпсувати смак страви.

Чистити чи ні — орієнтуйтесь за ситуацією з огляду на стан грибів. Перевіряйте уважно кожен екземпляр. В будь-якому випадку без обробки гриби вживати не рекомендується.

попередня статтяВаш маринад для м’яса будуть питати всі, хто втомився від майонезу та часнику
наступна статтяТоп-3 ампельних квітів для саду, балкона та тераси
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я