Як відбілити зуби в домашніх умовах

0
Як відбілити зуби в домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цілком очевидно, що досягти повністю голлівудської усмішки самостійно неможливо – все-таки тут потрібна дуже серйозна комплексна робота фахівця. Але не треба зневірятися! Виявляється, можна непогано прокачати свою посмішку. Як? Розповідає глава клініки InSmile Гліб Пеклі. До речі, обов’язково підпишіться на його Instagram: лікар дає величезну кількість цінних порад, а ще, що гріха таїти, просто дуже круто виглядає!

Виберіть грамотну щітку

Правильно чистіть зуби (спойлер: немає, порад із розряду «нормально роби – нормально буде», не чекайте)
Техніка чищення BASS – це найефективніший та атравматичний метод догляду за зубами. Візьміть ручку зубної щітки так, начебто тримаєте перо. Необхідно розмістити її на поверхні зубів таким чином, щоб одна половина щетинок лежала на яснах, а друга – на емалі зубів. Вся голівка щітки має бути повністю притиснута до зубів (без тиску), кут робочої поверхні щітки – 45 градусів. Починайте гігієну зі щічної (вестибулярної) поверхні жувальних зубів. Легкими круговими рухами, що вимітають від ясна до краю зуба, без тиску, переміщуйте щітку від одного зуба до іншого, починаючи від задніх жувальних до передніх. Дійшовши до середини щелепи, розверніть щітку і продовжуйте переміщати її круговими рухами, що полірують, тепер вже від передніх зубів до задніх. І так, тут необхідно діяти системно. Наприклад, спочатку очистіть всі зовнішні (вестибулярні) поверхні, потім внутрішні (оральні), спочатку нижні, потім верхні зуби, жувальні поверхні.

Не варто забувати і про важкодоступні місця (тут чудовим помічником стане монопучкова щітка, зубні нитки та міжзубні йоржики) і, звичайно, язик – це зона великого скупчення нальоту.

Подбайте про безпечну пасту

На ринку представлено безліч зубних паст – не дивно, що у багатьох виникає складність з їх вибором. Головна помилка в тому, що практично всі насамперед звертають увагу на їх властивості – захист від карієсу, боротьба із запаленням, відбілювання… Тим часом важливо враховувати і ступінь абразивності – індекс RDA, що вказує, наскільки ефективно паста впорається з пігментацією та зубним нальотом. Тут важливо не перестаратися: надто високий показник (більше ста одиниць) може подряпати емаль.

Будьте обережні з відбілюванням

Багато хто намагається відбілити зуби за допомогою непрофесійних систем (смужок, лаків) та старовинних методів: активоване вугілля, сода, перекис водню або лимонний сік… Зупиніться! Це не тільки не ефективно, але ще й небезпечно для зубів через ризик пошкодження емалі та опіку слизових оболонок. Існує лише одна безпечна (і при цьому ефективна) система – індивідуальні капи плюс професійні гелі Opalescence PF на основі пероксиду карбаміду.

Режим відбілювання може бути різним – від 1 до 10 години на добу. У деяких випадках капи можна встановлювати ще й на ніч – точнішу рекомендацію тут зможе дати стоматолог. І не забувайте про білу дієту і спеціальні ополіскувачі.

попередня статтяЯк правильно заварювати чай: 5 найпоширеніших помилок
наступна стаття3 помилки при самостійному фарбуванні волосся
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я