Різдвяна квітка скинула листя: не поспішайте її викидати

0
Різдвяна квітка скинула листя: не поспішайте її викидати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пуансетія або різдвяна квітка зацвітає в період новорічних свят. Вважається, що ця рослина приносить до будинку достаток та удачу. У природних умовах, цей чагарник може досягати понад три метри.

На прилавках магазинів у грудні з’являється у продажу квітуча пуансеттія в горщиках. Багато хто купивши рослину, з розчаруванням помічають, що квітка починає скидати листя і в результаті залишаються одні палички. Часто її відразу ж відправляють у відро для сміття подумавши, що рослина загинула.

Насправді пуансеттія має період спокою, і після цвітіння скинувши листя відпочиває. Після того як пуансетія скине все листя, обріжте її стебла, залишивши близько 10 сантиметрів. Горщик із квіткою потрібно поставити у прохолодне темне місце, але не менше десяти градусів. Зазвичай рослина після двох місячного відпочинку починає пускати нове листя і незабаром знову здатна зацвісти.

Щоб рослина не почала скидати листя відразу ж після того як ви її купили, і порадувала вас своїм цвітінням, ось кілька порад:

  • Деякі квітникарі радять відразу ж після покупки рослини пересаджувати її в новий горщик або ґрунт. Але якщо ви пересаджуєте квітучу рослину, необхідно обрізати її квіти. Якщо ви не пересадите рослину після покупки протягом місяця, то ні чого з нею не станеться, при правильному догляді.
  • Не ставте щойно куплену рослину відразу на тепле або занадто холодне підвіконня, або поблизу батарей. У період цвітіння пуансеттія любить більш прохолодне повітря, ніж у період активного росту. У період цвітіння температурний режим має бути не більше ніж 20 градусів.
  • Після покупки, не поливайте рослину занадто рясно, але і не дозволяйте грунту пересохнути повністю, інакше рослина скине листя раніше.
попередня статтяЧай зі спеціями для імунітету: просто, корисно та смачно
наступна статтяЯк правильно заварити розчинну каву, щоб в неї був благородний смак
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я