Експерти назвали 5 овочів із високим вмістом цукру

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Овочі — найкорисніші продукти, які могла тільки створити природа. Вони багаті різноманітними поживними речовинами, вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Але все ж таки деякі з них менш корисні, ніж інші, в основному через вміст цукру. Нижче ви знайдете список із 5 овочів з найвищим вмістом цукру, який склали експерти з видання Baazar.

Морква

Не дивлячись на те, що морква – овоч не дуже калорійний (31 ккал на середній плід), всі ці калорії йдуть з цукру, який вона містить. Відмовлятися від моркви зовсім ми не пропонуємо, все ж таки вона криниця заліза, кальцію, калію, бета-каротину і вітаміну А. Просто пам’ятайте про те, скільки цукру вона містить, коли вирішите з’їсти цілу тарілку морквяного салату.

Кукурудза

Кукурудза теж дуже корисний овоч, що містить безліч корисних елементів, таких як фосфор, кальцій, калій, магній, залізо і вітаміни А, В і Е. Але крім них кукурудза – овоч дуже крохмалистий і солодкий, містить майже 100 ккал і 7 г цукру на 100 г. Уважно слідкуйте за кількістю, коли її споживаєте.

Буряк

Ще один надзвичайно корисний овоч, блюдо з якого зараз можна зустріти в будь-якому кафе здорового харчування. Кладезь вітамінів і мікроелементів також містить близько 9 г цукру на 100 г продукту. Знову ж таки, відмовитися від буряків вас ніхто не просить, адже користі вони приносять достатньо, просто стежте за кількістю.

Картопля

Запечена, варена, у вигляді пюре і запіканки і заборонена фрі – всі ми любимо картоплю. Через високий вміст крохмалю, картопля швидко піднімає рівень цукру в крові. Крім того, овоч дуже калорійний, тому зведіть його споживання до мінімуму.

Цибуля

Несподівано, але це правда. Навіть якщо ми звикли думати, що єдиний мінус цибулі — її специфічний запах і смак, а користь — незаперечна, це не зовсім так. Гіркий овоч серед рекордсменів за вмістом цукру (майже 6 г на 100 г), хоча ряд корисних властивостей в неї також є. Так що якщо ви не любите цибулю, можете сміливо відмовитися від неї, ваш рівень цукру в крові тільки спасибі скаже.

попередня статтяНайнебезпечніші інгредієнти в косметиці, яких слід уникати
наступна статтяЕксперти розповіли, що буде, якщо відмовитись від вуглеводів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я