...
ГоловнаЗдоров'яЯк прибрати кортизоловий живіт: допоможуть ці 7 простих продуктів

Як прибрати кортизоловий живіт: допоможуть ці 7 простих продуктів

Підпишіться на нас:

Однією з найчастіших причин появи жиру на животі є не порушення дієти чи відсутність у житті спорту, а ще й регулярні стреси. Такий живіт ще часто називають кортизоловим або «гормональним», і позбутися його звичними способами корекції фігури зазвичай не виходить. Однак ти все ж таки можеш дати відсіч «рятувальному колу», додавши до свого раціону ці 7 найпростіших продуктів.

О, це страшне словосполучення “кортизоловий живіт”! Іноді ми навіть не здогадуємося, що обростаємо жиром зовсім не через свою пристрасть до солодкого чи фастфуду, а під впливом гормону стресу кортизолу. Він виділяється у великих кількостях на тлі регулярних переживань і зазвичай осідає у вигляді жиру на животі, адже ця область аж у 4 рази чутливіша до кортизолу, ніж жирові клітини в інших частинах тіла.

Звичні стратегії схуднення у разі підвищеного рівня кортизолу, на жаль, не працюють: навіть при низькокалорійній дієті живіт, як правило, все одно продовжує зростати. Єдиний спосіб попрощатися з жировими відкладеннями – це усунути першопричину, тобто хронічні стреси.

Допомогти знизити рівень кортизолу можна також за допомогою додавання до раціону певних продуктів. Додай їх у свій раціон, вибери правильну стратегію харчування, і результати не забаряться. А тепер запам’ятай список головних помічників, який краще повісити на холодильник.

Продукти, що знижують рівень кортизолу:

  • Ягоди
  • Горіхи
  • Ромашка
  • Червона риба
  • Селера
  • Будь-яка капуста
  • Оливкова олія

У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...