Як приготувати високі та пишні сирники: 5 кулінарних хитрощів

0
Сирники з ягодами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сирники — вони бажана солодка страва на столі у будній чи вихідний день. І критеріями їх якості є пишність та висота. Не завжди виходять саме такі, як хотілося б. Є кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть раз і назавжди вирішити питання вдалих сирників.

Лайфхаки апетитних сирників

Кисломолочний сир може бути вологим, а це може зашкодити структурі тіста. В цьому випадку варто перед приготуванням позбутись зайвої рідини. Можете покласти на деякий час сир у друшляк, щоб стекла сироватка.

Потрібно дотримуватись кулінарних пропорцій, які подані в рецепті. Вони є запорукою правильної консистенції. На кожні 0,4 кг сиру беруть 1 яйце, 40 г цукру та 2,5 ст.л. борошна. Пшеничне можна замінювати рисовим або манкою.

До речі, щодо цукру. Його не рекомендують класти більше норми. Сирники будуть текти солодким сиропом, що буде заважати їх смажити. Цукор робить тісто рідкішим. Це стосується і яєць.

Якщо ви готуєте сирники з манкою, дотримуйтесь пропорцій. Як було сказано, варто брати біля 2 столових ложок. Після додавання дайте манці з тістом повзаємодіяти. Залиште тісто на 15-20 хвилин, а потім починайте смажити сирники.

Обвалювати в борошні сирники варто наприкінці, коли формуєте. Спершу зробіть їх високими, а потім обережно викладіть на сковороду з маслом. Вогонь має бути слабким. Сковороду беріть із товстим дном. На тонших будуть швидко підгорати.

Якщо хочете приготувати сирники без масла. Тоді злегка обсмажте на мінімальній кількості масла чи олії, щоб утворилась скоринка, та переставляйте в духовку допікатись.

Ці лайфхаки допоможуть приготувати смачні та високі сирники. Вони будуть апетитні з золотистою скоринкою. Смачного!

попередня статтяТірамісу з полуницею — десерт вашої мрії
наступна статтяЧотири кроки для отримання якісного врожаю буряків
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я