Експерти розповіли, чим корисний гранат

0
Експерти розповіли, чим корисний гранат
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гранат — один з найважливіших продуктів підтримки здоров’я серцево-судинної системи. Завдяки високому вмісту вітаміну В12, м’якоть граната сприяє нормалізації артеріального тиску (як при підвищеному, так і при зниженому тиску), зміцнює стінки судин, підвищує їх еластичність та сприяє активному синтезу еритроцитів та гемоглобіну. Останній важливий для правильної роботи мозку та нервової системи. При нестачі гемоглобіну, головний мозок не отримує достатньої кількості кисню, через що ми відчуваємо хронічну втому, порушення пам’яті та концентрації.

Сезон граната припадає на пізню осінь, коли наш організм особливо схильний до вірусних захворювань. Фрукт багатий на вітамін С і фруктові кислоти, які захищають клітини організму від пошкоджень і стимулюють вироблення імуноглобуліну — головного «будівельного матеріалу» для нашого імунного захисту. Крім того, гранат має потужні антибактеріальні та антисептичні властивості, що дозволяє йому забезпечувати надійний захист організму від хвороботворних бактерій.

Сік гранату насичений різними фруктовими кислотами – лимонною, яблучною, винною, щавлевою та янтарною. Вони допомагають регулювати pH-баланс організму, виводять шлаки та токсини, забезпечуючи ефективну детоксикацію організму, стимулюють травлення та прискорюють метаболізм. Однак, якщо у вас чутливий шлунок, сік необхідно розвести водою перед вживанням, інакше його висока кислотність може спричинити хворобливі відчуття.

Гранат також може допомогти у збереженні краси та молодості. Завдяки високому вмісту вітаміну С, фруктових кислот та дубильних речовин, фрукт забезпечує надійний захист від пошкоджень вільними радикалами, запобігає розвитку запальних реакцій, уповільнює процеси старіння, перешкоджає появі зморшок та захищає шкіру від згубного впливу ультрафіолетового випромінювання.

попередня статтяТерміново до лікаря: 8 випадків, коли не можна терпіти біль
наступна статтяШість небанальних способів, як стати здоровим безкоштовно
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я