Як підтримувати норму pH шкіри: 5 простих правил

0
Як підтримувати норму pH шкіри: 5 простих правил
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кислотно-лужний баланс шкіри, тобто pH, відіграє ключову роль у її стані. Він відповідає за нормальне вироблення себуму та захист шкіри від шкідливих впливів навколишнього середовища, а його дисбаланс найчастіше є основною причиною втрати еластичності, появи подразнень, лущення, акне та інших неприємних наслідків.

Ідеальним рівнем pH прийнято вважати 5,5. Завищений рівень pH характерний для жирної та проблемної шкіри, в якій переважає лужне середовище. При підвищеному рівні pH шкірі властиві жирний блиск, розширені пори та висипання. І навпаки: що нижчий рівень pH, то сильніше кислотне середовище і тим сухіше шкіра. Як уникнути порушення pH-балансу шкіри та підтримувати його в нормі? Розкриваємо п’ять простих, але вірних способів досягнення та підтримання оптимального кислотно-лужного балансу.

Очищуйте шкіру правильно

Не використовуйте для вмивання мило – воно має надто лужне середовище. Натомість віддайте перевагу м’яким пінкам з нейтральним рівнем pH. До речі, навіть проста водопровідна вода має pH-рівень, рівний 7, а значить зсуває баланс у бік лужного середовища.

Не забувайте про тонік.

Тонік нормалізує pH баланс після вмивання та підготує шкіру до нанесення сироватки та крему.

Вибирайте засоби, які підходять саме вашому типу та поточному стану шкіри.
Косметичні засоби теж мають свій рівень pH. Щоб уникнути порушення балансу та його наслідків, важливо, щоб цей показник співпадав із поточним рівнем pH шкіри. Наприклад, засоби, призначені для жирної шкіри спрямовані на зниження переважання лужного середовища, що у випадку із сухою шкірою лише посилить її стан.

Не зловживайте кислотними пілінгами

Більшість сильнодіючих кислотних пілінгів мають рівень pH нижче 3,5. За словами експертів, використання таких засобів у домашніх умовах небажане, оскільки вони можуть спровокувати роздратування та запальні реакції. Для домашнього користування варто віддати перевагу спеціальним «домашнім» пілінгам із підвищеним рівнем pH.

Слідкуйте за pH-балансом організму в цілому

Так, тіло теж має певне кислотно-лужне співвідношення, порушення якого збиває біологічні процеси і, звичайно, відбивається на стані шкіри.

попередня статтяП’ять способів наповнити себе енергією, які завжди працюють
наступна статтяЯк сушити та укладати тонке волосся, щоб був об’єм
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я