Найдешевше добриво, яке готують узимку

0
Найдешевше добриво, яке готують узимку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Під час опалювального сезону саме на часі заготовити натуральне найдешевше добриво – золу. Адже вона містить магній, калій, кальцій, фосфор, які утворюються після згорання дров.

Подробиці

Зібравши золу в мішки, при посадці дерев, підживленні городніх культур, ви матимете абсолютно безпечне для тварин і людей добриво, а також ефективний засіб у боротьбі зі шкідниками та грибковими захворюваннями рослин.

Золу можна розкидати по ділянці, а потім граблями перемішати з землею. Але краще – розчинити у воді (0,5 л золи на відро води). Дія золи в ґрунті спостерігається до 2-3 років, тому це потрібно враховувати.

Поряд із користю цього добрива, слід пам’ятати про недоліки, як-от: не можна удобрювати молоду розсаду після появи 3-4 листочків, бо в золі міститься багато солей, згубних для неї.

Щоб не «пішли в стрілки» редиска, редька, не слід використовувати золу на цих грядках.

Картопля теж не дуже любить таке підживлення: може з’явитися парша. Не можна змішувати золу з аміачною селітрою, яку часто використовують на городах, тому що азот випарується, а утвориться доза аміаку, яка спалить городні культури.

Знаючи плюси й мінуси золи на городі, можна успішно користуватися цим дешевим добривом!

попередня статтяСоковиті курячі котлети: одна хитрість, яку треба знати
наступна статтяСолодкий лавашний рулет з ягодами та сиром
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я