Експерти розповіли, чому варто додати редьку до раціону

0
Експерти розповіли, чому варто додати редьку до раціону
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Поки ще сезон у самому розпалі експерти з журналу Baazar розповіли, що редьку варто додавати до раціону і чому це важливо для вашого організму.

Джерело вітамінів та мінералів

Редька – один із недоцінених суперфудів. Коренеплід багатий на вітамін С (одна чашка сирої редьки містить близько 30% добової норми), який необхідний організму для різних цілей: від вироблення білка молодості колагену до захисту від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім того, у редьці є деякі вітаміни групи В, калій, кальцій, магній та залізо.

Допомагає контролювати цукор у крові

Різкі зміни рівня цукру на крові несуть безліч неприємних наслідків для організму. Найнешкідливіші – підвищення апетиту і, як наслідок переїдання, а надалі – розвиток цукрового діабету другого типу. Хімічні сполуки, які містяться в редьці, запобігають стрибкам глюкози в крові та регулюють обмінні процеси.

Багатий антиоксидантами

Антиоксиданти – наші головні помічники у боротьбі з хронічними захворюваннями та старінням. Вони ефективно борються з окислювальними процесами та захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами. Редька, поряд з іншими хрестоцвітими овочами, багата різними антиоксидантними сполуками, причому вони містяться не тільки в самому коренеплоді, але і в листі і насінні рослини.

Дієтичний продукт

Редька – продукт низькокалорійний. В одній чашці сирої редьки міститься всього 20 ккал, багато клітковини та навіть невелика кількість рослинного білка. Її можна додавати до салатів і сандвічів — коренеплід не тільки зробить їх корисними, але й надовго позбавить вас від почуття голоду завдяки високому вмісту харчових волокон.

Зміцнює імунітет

Ще кілька століть тому у народі сирою редькою з медом лікували різні застудні захворювання. Коренеплід багатий глікозидами – ці речовини не лише надають йому характерного терпкого смаку, але й забезпечують надійний захист організму від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім сильних протимікробних якостей, редька добре зміцнює імунний захист організму за рахунок зберігання вітамінів і мінералів: особливо вітаміну С, калію, магній і марганцю.

попередня статтяЕксперти розповіли, як бігати правильно
наступна статтяВодохреща 2022: що можна і не можна робити щоб привернути удачу і не розгнівати найвищих сил
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я