Які помилки допускають квітникарі в догляді за товстянкою

0
Які помилки допускають квітникарі в догляді за товстянкою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Товстянка або “грошове дерево” в народі – це досить популярна серед квітникарів рослина. ЇЇ обирають не лише за привабливий зовнішній вигляд. Адже, крім цього, товстянка обіцяє своєму власнику удачу в матеріальному плані.

В принципі, грошове дерево – рослина невибаглива і доглядати за нею нескладно. Але все ж таки деякі маніпуляції, які для інших рослин здаються цілком невинними, товстянку можуть занапастити.

Щоб з вашою рослиною цього не сталося, у жодному разі не допускайте цих помилок:

  • Перезволоження ґрунту. У жодному разі не заливайте товстянку. Нам подобається ця рослина своїм привабливим м’ясистим листям. У ньому накопичується волога. Тому навіть якщо рослина довгий час не поливати, браку вологи вона не відчуватиме. А от якщо ґрунт буде перезволожений, то це обов’язково призведе до загнивання коренів і навіть стебел. Рослина дуже боїться сірої гнилі. А перезволоження може її спровокувати. Також воно може стати причиною опадіння листя та появи на них коричневих плям. Потрібно обов’язково зливати зайву воду після поливу.
  • Занадто об’ємний горщик. Звичайно, це не так критично для товстянки. Деревце у великому горщику не загине. Але краси від такої рослини буде мало.
  • Воно буде рости нерівномірно, витягуватиметься, форма деревця вийде неправильною. Краще під час пересадки підібрати неглибокий горщик, але широкий.
  • Щільний і важкий ґрунт та відсутність дренажу. Якості ґрунту треба приділити особливу увагу. Він має бути насиченим поживними речовинами та пухким. А щоб нейтралізувати кислотність ґрунту, додайте до нього трохи попелу та глини.
  • Велика кількість добрив. Товстянка відноситься до тих рослин, яким шкідливий надлишок добрив. Особливо це стосується зимового періоду. Взимку краще взагалі не годувати товстянку.
  • Часті пересадки. Коли рослина молода, її потрібно пересаджувати 1 раз на рік. А по досягненню 3-річного віку рослина краще взагалі не турбувати частіше за 1 раз на 3 роки. Товстянка не дуже добре переносить пересадку.
  • Занадто затінене місце. Нестача світла згубна для грошового дерева. Краще розмістити товстянку у світлій кімнаті, щоб на неї падало розсіяне світло.
попередня стаття3 продукти, які треба додати у фарш, щоб він вийшов більш смачним та ароматним
наступна статтяТягучі сирні оладки за 15 хвилин на сніданок чи вечерю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я