3 несподівані продукти, в яких міститься глютен

0
3 несподівані продукти, в яких міститься глютен
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Глютен, або клейковина, – складний білок, який міститься переважно у пшениці, житі, ячмені та (у меншій кількості) в вівсі. Насправді, протипоказаний він лише людям, які страждають на целіакію (непереносимість глютена), проте на хвилі дієтичних трендів останніх 5 років від нього відмовляються і люди без цього захворювання. Існує поширена думка про те, що глютен заважає нормальному травленню та викликає різні проблеми зі здоров’ям. Про те, що глютен містять деякі злакові, відомо всім. Проте є кілька продуктів, де ми не очікуємо його побачити.

Соєвий соус

Здавалося б, соєві боби глютен не містять, звідки йому там узятися? Однак, якщо ви не виготовляєте соєвий соус в власному будинку (що малоймовірно), то не знаєте, що може входити до його складу. Пшеницю часто додають у соус, щоб надати йому приємної консистенції та товарного вигляду. Якщо ви вирішили замовити суші, краще купити соєвий соус самостійно (попередньо прочитавши етикетку та переконавшись, що у складі немає пшениці), а не використовувати той, що додається до замовлення.

Сир

Взагалі в молочних продуктах глютена немає і бути не може, тому, якщо ви купуєте домашній сир, хвилюватися нема про що. А ось зайва турбота про фігуру може вилізти боком. У сири з низьким вмістом жиру (або зовсім знежирені) часто додають додаткові інгредієнти, серед яких може бути і пшениця. Це робиться для покращення смаку та виду продукту. Те саме стосується і сиру з блакитною пліснявою. Тож будьте обережні.

Шоколадні батончики

Ось ще один несподіваний поворот подій. Кількість доданого цукру в улюбленому “Снікерсі” навряд чи стане для вас сюрпризом, а ось можливий вміст глютену – напевно. Для того щоб батончик зберігав свій апетитний вигляд і форму, до нього додається величезна кількість інгредієнтів, серед яких може виявитися і продукт, що містить глютен. Крім того, частинки глютену можуть потрапити туди випадково. Добросовісні виробники зазвичай пишуть на етикетці, що «продукт може містити сліди глютена», однак у сумлінності всіх виробників ми, на жаль, не можемо бути певні.

попередня статтяЕксперти назвали 5 продуктів з високим вмістом клітковини
наступна статтяСкільки ми переплачуємо за гарні упаковки б’юті-засобів та чи працює дешева косметика
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я