Можливо і не так вже й складно: як привести себе у форму за місяць

0
Можливо і не так вже й складно: як привести себе у форму за місяць
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не має значення, чи хочеш ти змінити спосіб життя чи готуєшся до відпустки — експерти впевнені, що зайнятися собою — завжди чудова ідея.

Ось що, на думку фізіотерапевтів та тренерів, треба робити, щоб швидко привести себе у хорошу фізичну форму.

Почни з мети

«Перш ніж купити абонемент у тренажерний зал або розпочати онлайн-тренування, запитайте себе, що саме вам потрібно. Скинути вагу? Краще почуватися та бути енергійнішими? Стати сильнішим? Завжди має бути мета – тільки так можна вибрати правильні вправи», – каже лікар загальної практики Челсі Лабадіні.

Тренуйся чотири рази на тиждень

«Все зводиться до частоти – щоб побачити прогрес, вам потрібно працювати над своїми м’язами досить часто та послідовно щонайменше місяць. Якщо ви новачок, то намагайтеся проводити протягом тижня три силові тренування і одну кардіосесію», — радить Челсі.

Зроби упор на вправи для всього тіла

«Щоб досягти найкращих результатів у найкоротші терміни, робіть акцент на тренуванні всього тіла, а не комплексах для верхньої чи нижньої його частини. Заняття, які залучають усі групи м’язів, спалюють більше калорій», — пояснює фізіотерапевт Оллі Томпсон.

Не нехтуй короткими тренуваннями

«Якщо у вас мало часу, пам’ятайте, що краще щось, ніж нічого. Не кожен може і повинен проводити дві години у спортзалі щодня. Якщо у вас всього 15 хвилин, виконайте три-чотири вправи – наприклад, присідання, випади та тягу блоку до грудей з шістьма-десятьма повтореннями в кожному сеті. На наступному занятті виберіть інший набір рухів, щоб не дати організму занудьгувати», – радить тренер Мітч Рейнсфорд.

Залишайся активним поза спортзалом

Термогенез фізичної активності (NEAT) – це енергія, яку ми витрачаємо на все, що робимо, коли не спимо і не тренуємось. «NEAT становить більшу частину наших загальних щоденних енерговитрат. Якщо ви хочете швидко побачити результати, будьте фізично активними, де тільки можна — не користуйтеся ліфтом, виходьте з автобуса на одну зупинку раніше, щоб дійти додому пішки. Навантаження поза залом мають колосальне значення!» — каже Мітч.

Їж більше білка

«Якщо ви хочете привести себе в тонус і скинути кілька кілограмів, прагніть невеликого дефіциту калорій, вживаючи всі групи продуктів. Але пам’ятайте: 30% калорій мають припадати на білок. Не забувайте про вуглеводи – вони необхідні для отримання енергії. Якщо ваша мета – схуднути, і ви думаєте, що вуглеводи – це зло, подумайте ще раз. Ми набираємо вагу не через вуглеводи, а через надто велику кількість калорій в цілому», — пояснює Челсі.

попередня статтяЩо буде, якщо почати їсти манну кашу
наступна статтяЯкий кисломолочний сир краще використовувати для приготування сирників
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я