Як вибрати правильну постільну білизну, щоб уникнути проблем зі шкірою

0
Як вибрати правильну постільну білизну, щоб уникнути проблем зі шкірою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

При виборі постільної білизни ми звикли орієнтуватися в першу чергу на його зовнішній вигляд, адже нам хочеться щоб вона ідеально вписувалася в інтер’єр і створювала затишок у спальні. Але є ще низка якісних факторів, які мають велике значення. У нашому матеріалі розповідаємо як правильно вибрати постільну білизну і як за нею доглядати, щоб покращити якість сну.

Як вибрати?

Перше, на що варто звернути увагу – матеріал, з якого виготовлено білизну. Від синтетичних матеріалів рекомендуємо відмовитись зовсім. Синтетика зовсім не дихає, що може спровокувати дискомфортні відчуття під час сну і навіть подразнення шкіри, особливо це стосується наволочок. Натуральні тканини теж не всі одинаково хороші. Білизна з тонкої бавовни, бязі або ситцю погано тримає колір і форму і вже після кількох прань втратить товарний вигляд.

Найкращі тканини – шовк, льон та сатин. Шовк – найкращий вибір, ця щільна гладка тканина створює максимальний комфорт під час сну, не травмує шкіру та волосся, не втрачає форму і довго служить. Єдиний мінус такої білизни: якісний шовк – досить дорогий матеріал, проте це чудова інвестиція у комфортний сон. Льон за міцністю та терміном служби анітрохи не поступається шовку, проте ця тканина грубіша, через що може не підійти людям з особливо чутливою шкірою. Сатин стане універсальним рішенням, якщо ви віддаєте перевагу м’яким гладким тканинам, але не готові витрачатися на дорогий шовк.

Крім складу тканини, варто звертати увагу на її щільність – вона зазвичай вказується на упаковці. Щільність тканини залежить від кількості ниток на квадратний сантиметр – чим вищий показник, чим якісніша тканина і тим довше вона прослужить. Оптимальна щільність – 200-300 ниток на кв. см. Якщо показник нижче – висока ймовірність, що білизна розлізеться після прання.

Як доглядати?

Звичайно, найпростіше і очевидне правило – постільну білизна необхідно часто міняти. У холодну пору року це варто робити раз на тиждень, влітку краще двічі. При цьому дерматологи рекомендують міняти наволочки приблизно кожні 3-4 дні. Тканина наволочки вбирає шкірний себум, залишки вашого нічного догляду, крім того, на ній так чи інакше осідає пил. Приблизно протягом 8 годин на добу ваша шкіра знаходиться в безпосередньому контакті з тканиною наволочки, і якщо її не міняти регулярно, є ймовірність виникнення подразнень та акне. Рекомендуємо обзавестися як мінімум однією додатковою наволочкою до кожного комплекту білизни (асортимент текстильних магазинів дозволяє це зробити) і міняти вдвічі частіше, ніж решту білизни.

До прання постільної білизни також варто підійти уважно. Вибирайте якісний засіб для прання з хорошим складом, інакше, може виникнути свербіння та подразнення на шкірі. Однак, навіть білизна, випрана хорошим засобом, може викликати дискомфортні відчуття, якщо засіб не повністю вимивається з тканини. Щоб цього уникнути, фахівці рекомендують під час прання ставити режим додаткового полоскання.

попередня статтяЯк впоратися з болем у спині в домашніх умовах
наступна статтяКава, жирна риба та ще три продукти, які допоможуть перемогти хвороби
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я