Як запекти м’ясо з чорносливом, щоб гості рецепт просили

0
Як запекти м'ясо, щоб гості рецепт просили
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви хочете здивувати гостей своїми кулінарними здібностями, то приготуйте оригінальне м’ясо у духовці. Соковите, м’яке, ароматне поєднання свинини та сухофруктів зробить навіть буденну вечерю святковою.

Подробиці

Для приготування треба:

  • 1 кг свинини (ошийок)
  • 200 г чорносливу без кісточок
  • 6 зубків часнику
  • 150 г майонезу
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • 0,5 ст. ложки паприки
  • 0,5 ст. ложки меленого духмяного перцю
  • чорний мелений перець на смак
  • сіль на смак

Чорнослив помийте і залийте гарячою водою на пів години.

Варто брати саме ошийок або філейну частину, щоб запечена свинина з чорносливом не буде сухою. Бажано, щоб м’ясо було свіжим, а не замороженим.

Часник пропустіть через часничницю. Додайте чорний і духмяний перці, сіль і перемішайте.

Частину чорносливу залиште цілою, іншу частину подрібніть або поріжте тонкими часточками.

У м’ясі зробіть надрізи, змастіть всередині і ззовні подрібненим часником і нафаршируйте чорносливом. М’ясо спочатку має просочитися часником. Змішайте майонез із гірчицею та паприкою.

Покладіть м’ясо на фольгу та обмажте всередині і ззовні гірчично-майонезною сумішшю. Зверху на м’ясо викладіть чорнослив, ретельно заверніть у кілька шарів фольги та залиште на 5-6 годин (або на ніч), щоб свинина з чорносливом добре промаринувалася і просочилася прянощами.

Викладіть м’ясо на деко і випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом години. У процесі випікання духовку не відкривайте. Потім дістаньте свинину, розкрийте фольгу і випікайте ще 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Запечена свинина з чорносливом готова. Поріжте м’ясо порційними скибочками і подавайте із гарніром та овочами. Гості будуть у захваті і точно запитають про рецепт, тож зберігайте відразу.

попередня стаття“Золоте молоко”: як приготувати противірусний засіб
наступна статтяУ чому замочити кухонні рушники, щоб легко відіпрати
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я