Чи можна врятувати жоржини, які замерзли та почорніли

0
Цибулини жоржин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Похолодання настає зненацька. Іноді в самий неочікуваний момент. І це додає безліч проблем. Якщо жоржини ще не були підготовлені до зими, то велика вірогідність, що вони можуть замерзнути та почорніти. Єдине питання, яке хвилює: «‎Чи можна їх врятувати»‎.

Що робити з жоржинами, які почорніли

Якщо це не сильні мінусові температури, то скоріше за все рослина не постраждала. Замерзнути могла верхня частина, а от цибулини жоржин вижили. Це перший сигнал, що треба терміново їх викопувати. До речі, досвідчені дачники кажуть, що це ідеальний варіант дочекатися перших морозів. Якщо взятися до діла раніше, то цибулини можуть бути недостиглими та погано зберігатись.

Правила викопування жоржин

Найперше треба обрізати стебла, залишивши 10-15 см. Потім вилами чи лопатою потрібно підкопати приблизно за 30 см від рослини. Цибулини добре очистіть від землі та видаліть довге коріння. Підсушіть, обробіть пошкоджені екземпляри та відправте на зберігання.

В приміщенні має бути біля 5 градусів тепла. Якщо буде нижче, жоржини можуть загинути. Правильне та вчасне викопування, організація оптимальних умов зберігання дасть можливість зберегти цибулини до весни.

попередня статтяЯк замісити пухке та м’яке тісто для біляшів: один секрет для вау результату
наступна статтяЯк приготувати свинячі реберця у духовці: дуже простий рецепт
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я