Як отримати максимум користі з кісточки авокадо

0
Авокадо
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Авокадо – дуже корисний фрукт. Від більшості фруктів його відрізняє те, що він зовсім несолодкий та не соковитий.

Натомість він має кремоподібну м’якоть, багату корисними жирами. Крім того, авокадо містить багато вітамінів та мінеральних солей.

Подробиці

Не менш цінною є кісточка авокадо, яку ми зазвичай викидаємо. В ній міститься 70 відсотків усіх амінокислот, які є в авокадо.

Вона також багата на клітковину, яка покращує обмін речовин. Містить антиоксиданти, які знижують ризик розвитку раку.

Як використовувати кісточку авокадо

Кісточку авокадо справді варто з’їсти. Спочатку зніміть із неї коричневу шкірку, а світлу частину натріть на тертці. Подрібнену кісточку авокадо можна додавати до салатів, варених і тушкованих страв, а також посипати на бутерброди.

Ви також можете посадити кісточку авокадо, щоб мати вдома оригінальну, красиву рослину. Особливо цікавий цей процес, якщо у вас є діти.

Однак не садіть її одразу в землю, а дайте попередньо прорости. Для цього вставте 3-4 зубочистки по периметру насінини, на яких підвісьте її в банку з водою.

У воду повинен бути постійно занурений тільки кінчик насінини, щоб вона не згнила, але при цьому вбирала воду. Коли через кілька тижнів кісточка авокадо пустить коріння, її можна посадити в горщик з ґрунтом.

Як вийняти кісточку з авокадо?

Кісточка авокадо зазвичай не є нашим головним об’єктом уваги. Однак якщо правильно розрізати плід, м’якоть буде цілою, та кісточка не буде розрізаною.

Авокадо найкраще розрізати ножем навколо кісточки по більшому колу. Лезом ножа спочатку розділіть, а потім відокремте половинки авокадо.

При цьому злегка поверніть половинки плодів, щоб насіння відокремилося від м’якоті. Краще всього видалити кісточку в розрізаній половинці, піднявши її ложкою.

попередня статтяНавіщо досвідчені кулінари при приготуванні макаронів додають каву
наступна статтяЯкі яйця смачніші: коричневі чи білі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я