3 звички, які дозволяють не так часто мити волосся

0
3 звички, які дозволяють не так часто мити волосся
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для багатьох миття волосся перетворилося майже на щоденну виснажливу б’юті-рутину: а до шампуню і кондиціонера додалася ще й маска, сироватка і засоби для стайлінгу . Цей процес став забирати все більше часу, який і так на вагу золота. Часто вже наступного дня волосся виглядає «несвіжим» — і його доводиться мити заново. Якщо бажання вирватися з цього замкненого кола наростає з кожним днем, то саме час озброїтися рішучістю та терпінням і почати дотримуватися цих простих порад.

Чим частіше ви миєте волосся, тим жирнішим воно стає — і цей зв’язок нерозривний. Шампунь позбавляє волосся сальних залоз, а шкірі голови доводиться старанно компенсувати цю втрату, виробляючи ще більше цих залоз. Змістити чашу терезів в інший бік цілком можливо, але доведеться змиритися з тим, що волосся і справді спочатку виглядатиме жирним – а бажання помити їх буде невідступно переслідувати. Волосся не може постійно сяяти як свіже, важливо прийняти цю даність як факт і почати цінувати злегка жирні локони, які до того ж буде легше укладати.

Використовуйте менше шампуню

Спробуйте скоротити кількість шампуню і перестати мити голову двічі, якщо до цього ви робили саме так. Цей процес краще зробити поступовим і не поспішати, а дати волоссю (і собі самому) можливість звикнути до нової реальності. Паралельно починаємо усвідомлено збільшувати розрив між банними процедурами для волосся: якщо раніше ви робили це щодня, то тепер спробуйте протриматися хоча б тиждень і мити голову через день.

Менше доторкайтеся до волосся

Пандемія навчила нас не торкатися зайвого разу обличчя, але у випадку з волоссям ця звичка теж виявиться ефективною. На наших пальцях є особливі мікроелементи, які здатні зробити волосся тьмяним і жирнішим з кожним новим дотиком. Не чіпайте волосся, якщо ви не збираєтеся зробити укладання або масаж.

Вранці та ввечері можна робити енергійний масаж голови кінчиками пальців, щоб відвести зайвий жир від коріння та рівномірно розподілити по довжині волосся.

Більше фантазії

Зізнайтеся собі, коли востаннє намагалися зробити нову зачіску? Замаскувати «несвіже» волосся можна за допомогою додаткових аксесуарів – обідків, пов’язок або шпильок. Дозвольте собі поекспериментувати замість того, щоб зайвий раз вирушити у ванну — тим більше, що з важливою метою ця місія набуває особливого відтінку тріумфу та перемоги.

попередня статтяСкакалка або біг: який вид кардіо кращий для суставів і суглобів
наступна статтяЕксперти розповіли, чи корисно пити апельсиновий сік на сніданок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я