Популярні помилки при догляді за шкірою в домашніх умовах

Підпишись на нас:

Підтримувати шкіру у чудовому стані можна і без салонних процедур. Головне – підібрати правильний домашній догляд і уникнути прикрих промахів, які здатні звести нанівець ваші зусилля. Ми запитали дерматокосметолога, що дівчата зазвичай роблять не так.

Грамотний догляд, правильна послідовність та ряд важливих правил допоможуть надовго зберегти свіжість та красу обличчя. І навпаки, недотримання важливих пунктів може призвести до запалення/сухості, передчасного старіння шкіри та появи дрібних зморшок. Поговоримо про найчастіші помилки в домашньому догляді.

Неправильно підібрана косметика

Не завжди дівчата приходять за допомогою до косметолога, щоб визначити тип шкіри та підібрати доглядову косметику з урахуванням усіх її особливостей. Це призводить до того, що придбаний «універсальний» або «рекламний» крем/лосьйон або сироватка можуть не підходити вашій шкірі, викликаючи сухість, роздратування або запалення. У кращому випадку ви не отримаєте жодного ефекту, тільки витратите гроші, у гіршому – на вас чекають симптоми, описані вище. Доглядати шкіру потрібно починати з 22-25 років, і дуже важливо до цього моменту визначити, які креми підходять вашій шкірі, а які використовувати не варто.

Ігнорування очищення

Багато хто пропускає цей етап, вважаючи його не таким важливим, хоча саме очищення є базовим і одним із найважливіших кроків у догляді за обличчям. Протягом усього дня ваша шкіра піддається впливу зовнішніх факторів: вулиця, транспорт, офіс, дорога назад. Пил, бруд – усе це осідає на шкірі та провокує появу запалень та вугрів. Шкіра не дихає та не відпочиває. Важливо, що максимального ефекту від тонізуючих та зволожуючих засобів досягти без належного очищення неможливо.

Надмірне використання скрабів і пілінгів

Використання будь-яких скрабів і пілінгів рекомендовано не частіше, ніж раз на тиждень/два, все залежить від агресивних компонентів, що містяться в них. Конкретна інформація зазначена в інструкції до будь-якого з подібних засобів, проте не всі дотримуються інструкції, покладаючись на власну думку. І дарма! По-перше, можна травмувати шкіру частим зняттям верхнього шару. По-друге, з’являється велика ймовірність того, що буде порушено роботу сальних залоз, цей збій може спровокувати зайве виділення шкірного жиру.

Відсутність догляду за шкірою навколо очей

Деколи на цю зону наносять крем, який використовують для обличчя. А так робити не можна. Шкіра в цій області дуже тонка і ніжна, крім того, в ній відсутні сальні залози, тому ця зона завжди має бути зволожена. Крем для обличчя має більш важку структуру, ніж крем для області навколо очей, тому без останнього не обійтися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...