...

Як приготувати смачний шашлик з печінки

Підпишіться на нас:

Вважають, що шашлик обов’язково має бути з м’яса. Але шашлик – це не лише інгредієнти, а й певна технологія приготування. По суті це запікання нанизаних на шампури продуктів на вугіллі.

Подробиці

Зазвичай ми робимо шашлик з м’яса. Але хто заважає замінити його на печінку?

Хто вже спробував такий варіант шашлику -залишився задоволеним.

Спосіб перший: простий варіант

Найпростіший спосіб полягає в тому, щоб нарізати печінку на шматочки, нанизати їх на шампури і засмажити на вугіллі за аналогією зі звичайним шашликом.

Шматочки не повинні бути дрібними або надто великими. Оптимальний шматочок – 40–50 г.

Щоб страва вийшла соковитішою, солити її потрібно, коли зверху з’явиться запечена скоринка. Вона перешкоджатиме виділенню соку, тому печінка всередині збережеться м’якою та соковитою.

Якщо посолити на початку, то сіль уповільнить появу скоринки, сприятиме виділенню соку.

Смачніше і соковитіше будь-який шашлик робить жир. Тому краще чергувати шматочки печінки на шампурі з салом або курдючним жиром.

Сіль рекомендується змішати зі спеціями. Для цього підходить чорний перець, паприка, гострий перець.

Спосіб другий: з маринуванням

Перш ніж відправити шматочки печінки на шампур, їх можна замаринувати. Для цього треба налити в миску молоко, додати спеції, сіль і довести до кипіння. Спеції можна взяти ті, які використовуються для смаження цього продукту. Чорний та гострий перець, імбир, сушений базилік, паприка чудово підійдуть для приготування маринаду.

Коли маринад охолоне, треба на 30-60 хвилин занурити в нього шматочки печінки. Потім посмажити на мангалі, нанизавши їх разом із салом.

Чи потрібно знімати плівку

На печінці є плівочка, яка під впливом високої температури стискається і стає грубою. Її потрібно зняти. По-перше, тому що вона стане твердою. По-друге, буде стискати м’яку частину, «видавлюючи» з неї сік, тому страва може виявитися сухою всередині. По-третє, при маринуванні плівка не пропускає маринад, тому м’якуш не просочується ним.

Знімати плівку легко. Досить підчепити її пальцем і повільно відокремити від м’якої частини.

Також слід пам’ятати, що свиняча печінка гірчить, тоді як у яловичої ніжніший смак.

Подавати шашлик рекомендується на великій тарелі, посипавши овочами та зеленню. Для цього треба нарізати півкільцями цибулю і солодкий перець, подрібнити листя кропу та кінзу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я