10 найкорисніших продуктів, які варто їсти жінкам у будь-якому віці

0
10 найкорисніших продуктів, які варто їсти жінкам у будь-якому віці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Слідкуйте за тим, щоб ці продукти були у вашому раціоні щодня, і ви надовго збережете здоров’я та красу!

Для здорового серця та чистих судин, для молодості шкіри, для довголіття і навіть для пізнішої менопаузи – ми відібрали 10 найкорисніших продуктів, які необхідно їсти жінкам у будь-якому віці та якомога частіше.

Оливкова олія

Деякі дієтологи припускають, що саме оливкова олія забезпечує левову частку позитивного ефекту середземноморської дієти – найздоровішої та найбільш успішної довголіття. Оливкова олія – джерело мононенасичених рослинних жирів, які необхідні для здоров’я серця та судин. Також в оливках міститься фітонутрієнт олеокантал, який зменшує запалення та допомагає при остеоартриті, раку молочної залози та раку печінки та товстої кишки. Ці здорові жири також відіграють роль у покращенні контролю рівня глюкози у крові у людей з діабетом.

Лосось

Жирні кислоти омега-3, EPA та DHA роблять лосось чемпіоном з корисності серед риб. Регулярне вживання лосося зменшує запалення, знижує ризик серцевих захворювань та підвищує настрій, а також може загальмувати розвиток діабету 2 типу.

Сочевиця

З усіх бобових сочевиця містить найбільше білка, клітковини, а також у ній найменше жирів. А її низький глікемічний індекс допомагає підтримувати здоровий рівень глюкози в крові, а також може стати ідеальним джерелом білка для тих, хто дотримується раціону вегетаріанського.

Цибуля

Один з найбільш корисних овочів, цибуля багата антиоксидантами, а також флавонідами, які необхідні для здоров’я серця та судин. Причому однаково корисні цибуля, лук-шалот і навіть часник.

Мигдаль

Ще один ключовий елемент середземноморської дієти – горіхи. А найкорисніші з них – мигдаль. Ці горіхи покращують вагу та кров’яний тиск, рівень ліпідів та глюкози, а також пам’ять. А в якості перекусу мигдаль допомагає нам зберігати почуття ситості і підтримувати гарну фігуру і здорову вагу.

Фініки

У сухофруктів досі зберігається незаслужено погана репутація через високу калорійність та вміст цукру. Тим часом, фініки багаті на кальцій і магній, життєво важливі для здоров’я кісток, а також містять антиоксидант лютеїн-зеаксантин, який покращує здоров’я очей у людей з ризиком дегенерації жовтої плями та катаракти.

Куркума

Куркумін, антиоксидант, який міститься в цій популярній прянощі, допомагає запобігти накопиченню жирових відкладень та блокуванню артерій. Куркуму можна додавати в їжу, а можна – у кавові напої чи чай.

Кавун

Що відбувається, коли наші судини зазнають тривалого впливу небезпечних факторів – наприклад, підвищеного тиску чи «поганого» холестерину? Їхні стінки зношуються, стають менш еластичними і перестають нормально функціонувати, через що підвищується ризик інсульту або серцевого нападу. Допомогти може звичайний кавун: у цій величезній ягоді багато цитруліну – амінокислоти, яку організм використовує для виробництва оксиду азоту, у свою чергу, необхідного для повернення судин здорової еластичності.

Яйця

На щастя, кардіологи реабілітували яйця: вони не вважаються сховищем страшного холестерину. Навпаки, тепер дієтологи в один голос рекомендують внести яйця в щоденний раціон усім, кого непокоїть здоров’я судин і серця: у яйцях багато білка, який допомагає нам довше зберігати почуття ситості і, отже, менше набирати вагу. А ще яйця багаті на вітамін D і омега-3 – так що їжте вашу ранкову яєчню із задоволенням!

Кисломолочні продукти

Кисломолочні продукти необхідно їсти якнайчастіше: вони багаті на кальцій, вітамін D і корисні жирні кислоти омега-3. Так що якщо ви не можете їсти рибу та морепродукти (наприклад, через алергію), пийте кефір і їште сир – і будете здорові.

попередня статтяЧому спати у прохолодній кімнаті корисно для здоров’я
наступна стаття10 унікальних властивостей буряка для краси та довголіття
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я