...
ГоловнаКулінаріяДосвідчені кулінари розкрили 5 «секретів» ідеального картопляного пюре

Досвідчені кулінари розкрили 5 «секретів» ідеального картопляного пюре

Підпишіться на нас:

Картопляне пюре стабільно входить у топ найпопулярніших гарнірів, які підходять до м’яса, риби, овочів. Досвідчені кулінари назвали низку нюансів, які дозволять приготувати ідеальне картопляне пюре.

Вибір картоплі

Молоді бульби не підходять для пюре. У них високий вміст крохмалю, тому страва виходить із грудочками. Перевагу віддають старим бульбам, з яких виходить найкраще пюре.

Готувати одразу

Варять картоплю відразу після чищення. Кулінари не рекомендують чистити картоплю заздалегідь, а потім відправляти їх у холодильник, заливши водою. За їхніми словами, через це погіршується смак пюре.

Коли солити

Бульби кидають у киплячу воду, яку попередньо солять. Кухарі вказали, що в холодній воді зовнішня частина добре вариться, але серцевина може не проваритися.

Скільки варити

Води має бути стільки, щоб вона трохи покривала корнеплід. Зайву воду забирають або доливають. Після закипання варять ще 20-25 хв. із закритою кришкою.

Чим перетирати

Блендер полегшує завдання, але так пюре виходить липким і важким. Найкращим інструментом для перетирання, як і раніше, служить звичайна товкачка.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...