...
ГоловнаЗдоров'яЦі овочі найкраще захищають від раку кишечника: поради лікаря

Ці овочі найкраще захищають від раку кишечника: поради лікаря

Підпишіться на нас:

Останні роки рак товстої кишки стабільно входить до антирейтингу топ-5 найчастіших онкологічних захворювань. Жодних способів повністю убезпечити себе від цієї страшної хвороби, на жаль, не існує. Однак істотно знизити ризики колоректального раку все ж таки можливо.

У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров’я. Але пам’ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Дієтологиня Наталія Самойленко поділилася списком овочів, які найкраще захищають від цього раку. Останні дослідження показали, що зелень і овочі з сімейства хрестоцвітних є кращою профілактикою смертельно небезпечного захворювання.

До хрестоцвітних можна віднести різні види капусти, включаючи цвітну та броколі, редис, ріпу, брукву, редьку та руколу. Вся магія цих корисних для організму продуктів полягає у високому вмісті в них клітковини та рослинних поліфенолів – флавоноїдів.

Флавоноїди здатні захищати клітини нашого організму від ушкоджень, тому що є сильними природними антиоксидантами. До речі, нещодавно ми розповідали про підступний симптом раку товстої кишки, який залишають поза увагою саме жінки.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...