Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

0
Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий.

Інгредієнти:

  • сир – 250гр
  • цукор – 3 столові ложки
  • вершкове масло – 100гр
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 3-4 столові ложки
  • сіль – 0,5 чайної ложки
  • джем, повидло, варення для начинки (або ягоди+крохмаль)

Приготування:

Для приготування цих ватрушок підійде будь-який сир, але найсмачніше виходить з жирним домашнім, але підійде і магазинний сир, 9%.

До сиру додаємо яйця, цукор, сіль та вершкове масло. Розтираємо до однорідності, потім додаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою та залишаємо на 15-20 хвилин.

Тепер розкочуємо сирне тісто в пласт завтовшки приблизно 5 мм і вирізаємо кола. Діаметр кіл приблизно 10-12 см. Дуже зручно використовувати для цього блюдце або невелику тарілку.

Беремо заготівлю і в центр кожного кола кладемо начинку приблизно 1 чайну ложку. Краї потрібно трохи підняти і завернути до центру, щоб вийшла ватрушка.

Для начинки підійде все, що завгодно: варення, джем, повидло. Або можна використовувати ягоди, змішані з цукром та крохмалем. Або можна взяти яблука, груші, сливи – загалом начинка може бути будь-яка.

Випікаємо сирні ватрушки приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Готові плюшки можна додатково посипати зверху цукровою пудрою.

СМАЧНОГО!

попередня статтяЩо краще використовувати для прання – порошок чи гель
наступна статтяЯк надати об’єм тонкому волоссю: що таке «невидима» стрижка
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я